fbpx

Elkezdődhet a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti híd felújítása

Az óvások és hátráltatásokat követően hétfőn, május 28-án 12 órakor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyei tanács illetékes kollégái és a nyertes kivitelező helyszíni szemlével egybekötve aláírják a tervezési és kivitelezési szerződést Nagygalambfalva polgármesteri hivatalában.

A kiírást a Szeben megyei Prodial Kft. nyerte meg. A beruházás értéke 3,8 millió lej.

Borboly Csaba szerint szeretnék megőrizni a jelenlegi hidat is, és azt egy másik helyre áthelyezni. Ennek kapcsán továbbra is várják a javaslatokat, meglátásokat a lakosság részéről és a helyi önkormányzatoktól is.

Továbbra is hozzá lehet szólni a konzultációs csoportban az alábbi linken: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/894054024093380/

Emellett az ideiglenes híd ügyében is egyeztetnek a hétfői terepszemlén.

A megyeelnök ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy megyénkben számos beruházásért meg kell harcolniuk és ezekben az esetekben felelőtlen óvásokkal hátráltatják azon közbeszerzéseket, amelyek fontosak a települések összekötése és a lakosok biztonságos közlekedése érdekében. – Nagyon nehezen jutottunk idáig. Sajnálom, hogy más megyéből érkező kivitelezővel kell dolgoznunk, de bízom benne, hogy a továbbiakban jól fogunk együtt dolgozni és a régi híd mellett egy új, biztonságos átkelő is megépül minél előbb. Ez az útszakasz egyik legfontosabbak közé tartozik a megyében, hiszen nem csak Udvarhely és Keresztúr térséget köti össze, hanem Brassó és Maros megyéből érkezők ezen keresztül jutnak el Hargita megye többi térségeibe is, gazdasági szempontból pedig prioritás, ezen átkelő megépítése – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, a hétfői terepszemlére és szerződés aláírásra várják mindazon érintetteket, helyieket, vállalkozásokat, akik szeretnék kifejteni véleményüket, akikkel tavaly ősszel együtt kezdődött el a megoldás keresés.

A beruházásról a beruhazas.hargitamegye.ro oldalon tájékozódhatnak.

A nyertes kivitelező munkáiba az alábbi hivatkozásokon található dokumentumokból tájékozódhatnak:

https://drive.google.com/open?id=1-TNAAQ_QUgY95p1GGUKnETwaVWJMAHhg

https://drive.google.com/open?id=1zWGQf0jiX4i7lyhM8dWFU0VPJlhnpPEI

 

Csíkszereda, 2018. május 27.

 557 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...