fbpx

Hétfőn kezdődnek a munkálatok a székelyvarsági úton

Hétfőn, május 28-án megkezdődnek a kazettázási munkálatok a 138B jelzésű megyei úton Székelyvarság felé. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az említett útszakaszon, sok helyen az út szerkezet fel lesz ásva, ezért kellő körültekintéssel vezessenek a balesetek elkerülése érdekében – hívja fel a járművezetők figyelmét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A múlt hónapban több mint húsz, a faiparban dolgozó jogi személy képviselőivel találkozott Székelyvarságon Tamás Ernő polgármester meghívására Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sándor Barna és Derzsi Zoltán megyei tanácsosok.

Székelyvarság fele egyetlen út vezet, és ez a 16 kilométeres szakasz az elmúlt években megrongálódott a nehézsúlyú gépjárművek következtében. Ezen a szakaszon főként 3 kilométeren nagyon rossz az út állapota, itt kezdődnek el hétfőn a kazettázási munkálatok.

– Székelyvarság turisztikai szempontból is fontos települése a megyének, ezért a turizmus szempontjából is elengedhetetlen, hogy az utat járhatóvá tegyük – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az út főként tavasszal és ősszel, az olvadások, illetve az esőzések alkalmával rongálódik, ezekben az időszakokban fontos, hogy néhány napig vagy hétig, ameddig az időjárás megköveteli, ne használják a nehézsúlyú autók az utat – ennek betartására elvi egyezséget kötöttek a felek az áprilisi találkozó alkalmával.

Csíkszereda, 2018. május 27.

 581 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...