fbpx

Elkezdődött a kántori lak felújítása Csíkrákoson

Csíkrákoson a Kisboldogasszony egyházközösség tulajdonában lévő kántori lak felújítási munkálatait tekintette meg július 28-án, péntek délután Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A helyszíni szemlén jelen volt Búzás Árpád plébános, Biró Attila kántor, Császár Attila polgármester és Becze István megyei tanácsos.

Az egyháztámogatási kiírásból idén tavasszal 30 000 lejjel támogatta a megyei tanács a kántori lak felújítási munkálatait, amelyhez hozzátett még az egyház és a polgármesteri hivatal is. Az épület állaga nagyon megromlott, még ez évben újabb forrásokra lesz szükség a munkálatok befejezése érdekében, mivel előre nem látható további munkálatok elvégzése szükséges.

A kántori lak felkeresése mellett a megyeitanács-elnök a 124-es jelzésű megyei út közlekedésbiztonsági helyzetéről is tájékozódott a helyszínen.

Csikrakos (2)

Ezt követően a Csíkrákosi Önkéntes Tűzoltóknak adtak át új védőfelszereléseket, amelyeket szintén pályázat útján 13 000 lejjel támogatott Hargita Megye Tanácsa. A pályázati összeghez még hozzájárult a csíkrákosi és a göröcsfalvi közbirtokosság is, így sikerült hat rend ruhát és védőfelszerelést beszerezni.

– Egy összetartó és erős közösség életében mindkét történés fontos szerepet játszik, hiszen az egyház és annak szolgálatra kész munkatársai az egész falut is szolgálják egyben, akár csak az önkéntes tűzoltók, akik időt és energiát áldoznak fel szükség esetén valamint testi épségüket is kockára teszik a javak és az emberi életek védelmében – fogalmazott közösségi oldalán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Csíkszereda, 2017. július 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.