fbpx

Elnapolják a rendkívüli tanácsülést

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke bejelentette, hogy a január 24-én, Agyagfalvára tervezett rendkívüli tanácsülést egy nappal későbbre, január 25-ére halasztja, amelyet ugyancsak Agyagfalván, 18 órától tartanak meg a helyi kultúrotthonban.

Az tanácsülés elnapolásának oka, hogy jelen állás szerint a megyei tanács rendelkezésére álló összegnek csak a töredékéről tudnának holnap dönteni.

– Nehéz úgy meghozni a döntést, hogy csak a megyei tanács rendelkezésére álló pénzösszeg töredékéről határozunk, miközben az év folyamán a további források felhasználására, és azoknak az egyes településeken való hasznosulására nem figyelünk oda. A visszaosztandó összeg, amelyről holnap döntött volna a testület 16,5 millió lej, míg a megyei tanács saját költségvetése és a rendelkezésre álló hitelkeret összege ennek több mint a tízszerese, 187 millió lej – magyarázta a tanácselnök.

Idén egyébként először jött létre olyan szakmai munkacsoport, amely az említett pénzek visszaosztásáról hivatott javaslatot készíteni, azért, hogy ezen összegek leosztása észszerűen történjen figyelembe véve az egész éves beruházásokat és összehangolva azokat.

A megyei tanácsnak ezen az ülésen fontos döntéseket kell meghoznia: a költségvetést visszaosztja a településeknek, amelyet azok fejlesztési projektekre, adósságok törlesztésére használhatnak fel figyelembe véve megyei tanács saját költségvetését, amely lényegesen nagyobb értéket képvisel.

A munkacsoportnak a megfelelő összehangolást és a végleges javaslatot azért nem sikerült még előterjesztenie, mert a megyei tanács illetékesei nem készítették elő időben és megfelelően az erre vonatkozó összesítéseket.

Csíkszereda, 2014. január 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.