fbpx

Idén húszéves a Régiók Bizottsága (VIDEÓ)

Kisfilm készült a 2014-re tervezett tevékenységekről

Az egyik idei kiemelkedő téma a Régiók Bizottságában (RB) az európai felsőoktatás a világban, amelyről a testület véleményét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke készíti elő az RB raportőreként. A testület európai néppárti (EPP) frakciójának megbízásából készült angol nyelvű film a 2014-es tevékenységeket sorolja fel, megemlítve, hogy idén húszéves az Európai Unió helyi és regionális hatóságokat képviselő tanácsadó szerve. A felsőoktatáson kívül hangsúlyos téma lesz idén az EU 2030-as klíma- és energiapolitikája, az egészségügyi ellátásban való esélyegyenlőség növelése, valamint az új uniós erdőgazdálkodási stratégia is.

Az RB-ben az év első kiemelkedő eseménye a január végi plenáris ülés, amelynek díszvendége José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke lesz. A filmben beszámolnak arról is, hogy az EPP tisztújító kongresszust tart majd Dublinban, ahonnan az RB néppárti frakciója Athénba repül, a régiók és városok 6. találkozójára, amelyen a válság leküzdéséről és a munkahelyteremtésről lesz szó.

Borboly Csaba január 30–31-én, a plenáris ülésen mutatja be Az európai felsőoktatás a világban című véleménytervezetet. A megyeelnök RB-tagságáról és -tevékenységéről bővebb információ található a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Csíkszereda, 2014. január 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.