fbpx

Elsődleges szempont a kászoni lakosok biztonsága

Zajlanak a munkálatok a 121G jelzésű megyei úton, ahol három ponton dolgoznak jelenleg is a Viadukt Kft. emberei. A heves esőzéseket követően a föld megindult, így több helyen támfalat építenek az út megerősítése érdekében. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István megyei tanácsos és a megyei tanács munkatársai július 7-én csütörtökön szálltak ki a helyszínre Kászonújfalu Kászonaltíz felé vezető kijáratánál, ahol András Zoltánnal, Kászonújfalu polgármesterével és a kivitelezővel tárgyalták meg a kialakult helyzetet.

A kivitelező biztosította a megyei tanácsot, hogy augusztus 18-ig befejezik a szükséges beavatkozásokat, ellenkező esetben a megyei tanács büntetéseket szab ki. A megyeelnök szerint fontos a határidő betartása, hiszen a szakaszon veszélyes a közlekedés. – Fontos, hogy a munkálatok idejére is biztosítva legyen a biztonságos közlekedés a kászoniak számára, éppen ezért minél előbb be kell fejezni a beavatkozást – hangsúlyozta Borboly Csaba.

András Zoltán szerint olyan útról van szó, amely a lakosok számára nélkülözhetetlen, hiszen a betakarítás ezen a szakaszon zajlik.

Csíkszereda, 2016. július 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.