fbpx

Elstartolt Hargita Megye Tanácsa civilbarát pályázati programja

A korábbi évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében bejegyzett civil szervezetek számára. Ezen projektek által évente több száz olyan civil kezdeményezés megvalósítását támogatják, amelyek fontosak a helyi közösségek számára.

Az eddigi 5 területen meghirdetett pályázatokra az igényléseket az online platformon várják a következők szerint:

Az ifjúsági tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje: 2023 február 22, 12:00 óra.

A turisztikai tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje: 2023. március 1., 12:00 óra.

A sporttevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje: 2023. február 27, 12:00 óra.

A családi tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje: 2023 február 24, 12:00 óra.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységeit támogató pályázatok leadási határideje: 2023. március 3, 12:00 óra.

A pályázatokról bővebben az alábbiakban olvashatnak:

https://hargitamegye.ro/palyazatok

 

Hargita Megye Tanácsa számára mindig is prioritást jelentettek az alulról jövő kezdeményezések, partnerként tekintünk a civil szférára – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint mondta, a civil pályázatoknak kulcsfontosságú szerepük van a közösségi összefogásban. Kiírásainkat úgy dolgoztuk ki, hogy minél közelebb kerüljenek a valós igényekhez, a tevékenységek az általunk meghatározott stratégiák és prioritások mentén valósuljanak meg. Felkérjük a civil szervezeteket, hogy éljenek a lehetőséggel a közösségépítés érdekében – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

 

Idén lehetőség van a legszélesebb körben támogatni a civil szervezetek tevékenységet, hiszen a januári tanácsülésünkön már meghirdettük a pályázatainkat, egy hónappal korábban, mint a 2022-es évben. Fontosnak tartjuk a civil szféra társadalomszervezéshez hozzáadott értékét.  Hargita megye így tud sokszínű, gazdag és változatos értéktár maradni –fejtette ki Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.