fbpx

Hótalanítás a Hargita megyei utakon

A megyei utak hótalanítását kistérségenként (lot) közbeszerezte Hargita Megye Tanácsa a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A szabályok egységesek, a hótalanító cégek minden reggel 3-7 óra között kötelezően lejárják a szerződött útszakaszt, megszórják, majd az időjárás függvényében – havazás, jegesedés – délután ismét kiszállnak, és beavatkoznak, ha szükséges. Havazás esetén letakarítják a havas útfelületet, jegesedés esetén és a jegesedés megelőzése érdekében csúszásgátló anyagot szórnak az útfelületre. Kidőlt fák, felfagyott sáncok esetében, vagy ha jégfelület kerül az úttestre, gyorsan beavatkoznak, és megszüntetik a közlekedést nehezítő feltételeket. Hóvihar vagy hófúvás esetén hómaróval avatkoznak be, és felszabadítják az utat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elő bejelentkezésben is tájékoztatott:

Több útvonalon zajlik beruházás is, és fontos, hogy a beruházást és a hótalanítást nem minden szakaszon ugyanaz a cég végzi.

A 123-as megyei úton Csíkszentmárton és Csinód között a beruházást a Multipland Kft. végzi, a hótalanítást a Viaduct Kft.

A 127-es megyei úton Cengellér és Gyergyótölgyes között a beruházás kivitelezője szintén a Multipland Kft., a hótalanításért a Wikend Forest Impex Kft. a felelős.

A 135-ös megyei út Siklód és Etéd közötti szakaszán a beruházás kivitelezője a Multipland Kft., a hótalanítást a Kanal Constr-Serv Kft. végzi, akárcsak a 136B jelzésű megyei úton Énlaka és Székelypálfalva között.

A 131-es megyei úton a megyehatár és a szentpáli eltérő között, a 133-as megyei úton Szentpál és Kányád között, valamint a 137A jelzésű megyei úton Ócfalva-Kányád-Petek szakaszon a Cosedil SPA a beruházás kivitelezője, és a hótalanítást is ez a cég végzi.

„Összesen 672,728 km megyei úton végzünk hóeltakarítást. Továbbra is követhető a hókotrók mozgása GPS-en az https://delta.safefleet.eu/safefleet/fleet/2143/public_current_positions/?show_vehicle_name=on&show_azimuth=on . oldalon,  információt lehet kérni vagy bejelenteni megyei utakkal kapcsolatos problémákat a 0266 207 774 telefonszámon, valamint emailen: dispecerat@judetulharghita.ro címen” – hívja fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.