fbpx

Építik az utat Kobátfalva és Firtosmartonos között

Aláírták a 135-ös jelzésű megyei út Kobátfalva és Firtosmartonos közötti szakaszára a finanszírozási szerződést május 15-én, kedden Bukarestben. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Paul Stănescu, a regionális fejlesztésért felelős miniszter látta el kézjegyével a finanszírozási szerződést, amely a kormány Országos Helyi Fejlesztési Programjából (PNDL) biztosítja azt a közel 18 millió lejt, amely a kilenc kilométeres szakasz felújításához szükséges. A felújítás során nem csak az úttestet építik meg, hanem a bekötő utak és a buszmegállók helyeit is kialakítják az út mentén, valamint biciklisávot is kialakítanak, ott ahol ezt az út szélessége lehetővé teszi. Továbbá újra építenek egy hidat és hármat felújítanak ugyanezen a szakaszon. A kivitelező Multipland Kft.-nek a szerződés értelmében minderre 480 nap áll rendelkezésére.

– Több éve várják a helybeliek, hogy sor kerüljön ezen útszakasz felújítására, immár minden akadály elhárult, jelenleg meg van a munkálatokhoz szükséges pénzforrás, így most már a kivitelezőn múlik a határidő tartása, de optimizmusra ad okot az, hogy a kivitelező már jelen van és megkezdték a munkaterep kialakítását. Sikerült gyakorlatilag a nulláról eljutni idáig. Ennek az útnak térségi jelentősége van, hisz ez nem csak martonosiakat és a kobátfalviakat fogja szolgálni, hanem jelentősen lerövidíti az utazási időt például Siménfalváról, Székelykeresztúrról, vagy Székelyszentlélekről. Meggyőződésem, hogy ennek pozitív hatása lesz a térség gazdasági fejlődésére, a turizmusára, de az itt lakók életszínvonala növekedéséhez is hozzájárul. Összekötjük településeinket – nyilatkozta Borboly Csaba, megköszönve Kelemen Hunor, az RMDSZ elnökének és a szövetség parlamenti frakcióinak közbenjárását. A megyeelnök ugyanakkor felkéri a helyieket, hogy ők is kövessék a munkálatok folyamatát, és javaslataikat, észrevételeiket azonnal jelezzék a közösségi oldalon, vagy e-mailben az info@borbolycsaba.ro email-címre.

A beruházást a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon is követhetik, ugyanezen oldal mobilbarát alkalmazásán keresztül pedig fotó, videó jelentéseket is küldhetnek a megyei tanács utakért felelős kollégáinak.

 

Csíkszereda, 2018. május 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.