fbpx

Erdély egyik legaktívabb városközpontját alakítanák ki Csíkszeredában

Közös projektbe vágott a város és megyei tanács

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa új rendeltetést szánna közösen A Mikó-vár és a megyei tanács tulajdonában lévő régi kórházként ismert körüli területnek.

https://fb.watch/5bzODD34nW/

Az elképzeléseket április 30-án ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Sógor Enikő alpolgármester, Ferencz Angéla a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője és Gyarmati Zsolt a Csíki Székely Múzeum igazgatója.

Borboly Csaba szerint Erdély legaktívabb városközpontja lehet a terület, ahol most egy helyen elérhető a kulturális élet, a sportolási lehetőségek és a szabadidős tevékenységek. Ezekre pedig ráerősítve és összekapcsolva egymással egy pezsgő élet alakulhat ki a város ezen részén. Mint mondta, jelenleg a Mikó-vár, az uszoda, a műjégpálya és gyorskorcsolyapálya, valamint a régi kórház területei drótkerítésekkel vannak elválasztva. Ezeket a területeket összekapcsolva és új funkciót adva a régi kórház épületeinek és a körülötte lévő területnek új központja alakulhat ki a városnak.

Mint ismert Hargita Megye Tanácsa által fenntartott Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház minden osztályát a Nagy Laji-dombjaként ismert helyszínre költöztetnék. Ennek a beruházásnak egyik hozadéka pedig, hogy a jelenlegi régi kórház épületei felszabadulnak és új rendeltetést adnának a területnek. Erre pedig lakossági konzultációt hirdetett közösen a megyeközpont és Hargita Megye Tanács.

Olyan ötletbörzére, jövő megálmodásra hívjuk a csíkszeredaiakat, amely a következő jónéhány évben meghatározza azt, hogy egy nagyon értékes, épített örökséggel, hogyan tudnánk gazdálkodni. Ahogy az ötletelés minket is lázba hoz, úgy gondoljuk a lakók számára is fontos, hogy mi történik ezekkel az értékes, építészetileg is kiemelkedő épületekkel – emelte ki Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

Az alábbi kérdőívet május 30-ig tölthetik ki:

http://bit.ly/RegiKorhazUjPerspektiva

További ötleteket, javaslatokat pedig az info@hargitamegye.ro és a varoshaza@szereda.ro e-mail címekre várjuk.

A beérkezett javaslatok mentén pedig közbeszereztetik az övezeti rendezési tervet (PUZ)

 802 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás