fbpx

Eredményesen zárták tanulmányaikat a Szent István Egyetem székelyföldi mesteris hallgatói

Sikeres záróvizsgát tettek a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében részt vevő hallgatói június 6-án, Gödöllőn. Idén – kiemelt vendégként – az agrártárca nemrég kinevezett minisztere, dr. Nagy István is tagja volt a székelyföldi hallgatók tudását elbíráló bizottságnak, továbbá az államvizsga-bizottság külsős felkért tagja volt Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Jakab István, a Magosz elnöke, dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A csíkszeredai vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés hallgatói a hagyományok szerint záróvizsgájukra Gödöllőre utaztak, melynek az Alma Mater adott otthont. A záróvizsga-bizottságba az egyetem évről-évre felkér külsős tagokat is.

– Jó szakemberekkel erősíthet Székelyföld, Hargita megye! Abban a megtiszteltetésben volt ma részem, hogy tagja lehettem annak a bizottságnak, amely a mesteris hallgatók záróvizsgáját értékelte. Örvendek, hogy valamennyi székelyföldi vidékfejlesztési agrármérnök szakember kiválóan teljesített a megmérettetésen. Munkájukra nagy szükség lesz otthon, számítunk rájuk az elkövetkezőkben is! – írja a helyszínről közösségi oldalán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Csoportkep

A Szent István Egyetem (SZIE) számára kiemelten fontos stratégiai tényező a külhoni magyarság szülőföldön boldogulásának elősegítése, ezt bizonyítja, hogy a SZIE csíkszeredai központja révén immár 27 éve van jelen a székelyföldi térségben.

– A felcsíki mezőgazdaságról, Csíkszenttamás község birtokviszonyainak helyzetéről, Csíkszentdomokos fejlődési lehetőségeiről, a felcsíki közbirtokosság vidékfejlesztő szerepéről, Csíkszentgyörgy közbirtokossági szerepéről, Csíkszereda szuburbán területeiről, valamint a fejlesztési lehetőségekről, a parajdi turizmusról készültek igen hasznos és tanulságos dolgozatok, amelyeket Hargita Megye Tanácsa is el fog kérni, hogy a tapasztalati tudásra építve hozzon döntéseket – fogalmazott Borboly Csaba.

Fotó: Balázs Gusztáv

Csíkszereda, 2018. június 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.