fbpx

Európai szintű orvosi ellátás a csíkszeredai kórházban

Jó együttműködés a lakosság életszínvonalának javítása érdekében

Európai szintű intervencionális kardiológiai központ kezdi el működését nemsokára a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, a fejlesztés az RMDSZ és a magyar kormány jó együttműködésének köszönhető, ugyanis a magyar kormány támogatásával szerelték fel a központot. A célegyenesben levő beruházást július 21-én megtekintette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Vass Levente, a román kormány egészségügyi minisztériumának államtitkára és Takács Péter, a magyar kormány egészségügyi államtitkára.

https://web.facebook.com/borbolycsaba/videos/602796907966805

„Négy évvel ezelőtt Tusványoson született döntés arról, hogy Magyarország Kormánya az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül támogatja egy intervencionális kardiológiai központ létrehozását Csíkszeredában, ezért külön öröm, hogy ma ismét Tusványoson ünnepelhettük a beruházás megvalósulását. Hosszú idő után olyan orvosi szolgáltatásra van lehetőség Csíkszeredában, amely sok ember életét mentheti meg. Ez a magyar kormány támogatásának, a Mens Sana Alapítvány szakszerű munkájának, és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház jó partnerségének köszönhető. Külön köszönet illeti Tomcsányi professzor urat, Balogh doktor urat a szakmai támogatásért és Németh Zsoltot, valamint Kelemen Hunort személyes támogatásáért” – nyilatkozta Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

„Szívinfarktusos betegek ellátására, sztentelésre, különböző pitvarfibrillációkban szükséges beavatkozások elvégzésére nyílik lehetőség azáltal, hogy a Mens Sana Alapítvány és a magyar kormány összefogott, és ezt a befektetést Csíkszeredában elindították. Most már azt mondhatjuk, hogy formálódik az a központ, melynek finanszírozását a román kormány tagjai, miniszterelnök-helyettes, egészségügyi minisztérium kell majd a biztosító pénztárral karöltve megoldja, hogy a finanszírozás is meglegyen emellé a szép befektetés mellé. Azt gondolom, hogy a kórházzal való partnerség és az a tény, hogy ott vagyunk a kormányban ezt az elkövetkezendőkben is lehetővé teszik a csíkszéki, udvarhelyszéki és Gyergyó térségi betegek számára” – mondta Vass Levente államtitkár.

„Ez a fejlesztés rendkívül fontos a Hargita megyei emberek és a régió lakosságának ellátásában, egy újabb szolgáltatás lesz elérhető helyben, nem kell több mint száz kilométert utazni, ami akár életmentő is lehet. Elkészült a heliport is, aminek nem az a célja, hogy a betegeket innen elszállítsuk, hanem hogy minél többeket tudjunk fogadni orvosi ellátásra. Az elkövetkező időszak egyik prioritása az ápolók továbbképzése, hogy magasan képzett szakdolgozók segítsék az orvosok munkáját. Örülünk, hogy az RMDSZ és a magyar kormány jó együttműködésének köszönhetően ilyen, elsősorban a lakosság szempontjából fontos fejlesztéseket tudunk eszközölni, egymás támogatására a továbbiakban is számítunk” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A kórházunk történetének eddigi legnagyobb beruházása az intervencionális kardiológiai központ megvalósítása, amely a Székelyföldön élő emberek biztonságának egyik legkimagaslóbb teljesítménye. Ezzel is hozzájárulunk az itt élő közösségünk jobb életszínvonalának fenntartásához, valamint azért dolgozunk, hogy minél magasabb szintű egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani, itthon, a hozzánk fordulók részére.Köszönjük a magyar kormány eddigi támogatását, a Mens Sana Alapítvány segítő,   önzetlen szervezőmunkáját. A célunk megvalósításához, a továbbiakban is számítunk együttműködésükre, támogatásukra, segítségükre” – mondta Konrád Judit kórházmenedzser.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.