fbpx

Éves közgyűlést tartott a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

A turizmus területén történt tavalyi és idei megvalósításokról valamint az elkövetkező időszak terveiről számoltak be a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás idei éves közgyűlésén, amelyet május 30-án, kedden délután tartottak a csíkszeredai megyeházán.

A társulásnak alapító tagja Hargita Megye Tanácsa is, további tagjai Hargita megyei önkormányzatok. A találkozón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Mezey Zsolt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgató és képviseltették magukat a társulás tagjai is.

Borboly Csaba köszöntőjében rámutatott, hogy akkor tud hatékony és eredményes lenni a társulás munkája, ha mindegyik polgármester a saját települése életében is tapasztalja azt a plusz hozadékot, ami a tagságnak köszönhető.

– Turisták vonzásával, szakszerű promoválással és a vendégéjszakák számának növelésével tud lenni komoly hozadéka a megye számára a közösségi társulás által kifejtett tevékenységnek. A megyeitanács-elnök rámutatott arra is milyen komoly potencia van, akár a kerékpáros turizmus ráerősítésében, egybefüggő bicikliutak kiépítésével, akár az egyházi turizmus felerősítésében.

A napirendi pontok ismertetése után Mezey Zsolt igazgató a 2016-os tevékenységi beszámolót mutatta be: kiemelte a turisztikai hírlevelet, amelyet megkapnak a polgármesteri hivatalok, vendéglátó egységek képviselői és turisztikai szakemberek. Ugyanakkor több katalógus is elkészült, programcsomagokkal, top 10-es összeállításokkal bővült a visitinharghita.ro honlap. Továbbá szó esett a többi fejlesztési társulással történő jó együttműködésről is.

Számos turisztikai konferencián és kiállításon vettek részt, illetve szerveztek turisztikai fórumot és műhelymunkát, infotrippeket, ezzel segítve a szakmai párbeszédek kialakulását, jó külföldi példák átvételét.

A Mária út köré szervezett programokat, zarándokfüzeteket és virtuális bejárásokat Molnár Sándor projektkoordinátor mutatta be. Az El Camino mintájára kialakított zarándokút Hargita megyei szakasza 550 km, összeköti a kegyhelyeket. / http://szakralismaraton.ro/hu/fooldal/

A folytatásban Mezey Zsolt bemutatta a 2016-os év pénzügyi beszámolóját, amelyet – akárcsak a tevékenységi beszámolót – egyöntetűen elfogadtak a tagok.

Az idei tervekre vonatkozóan Mezey Zsolt elmondta, hogy folytatják a havi hírlevél kiadását, amely minden hónap végén jelenik meg, tervben van a honlap korszerűsítése, négy évszakos film elkészítése, programcsomagok összeállítása.

A tagok megszavazták az idei év tevékenységi tervét és elfogadták a 2017-es pénzügyi tervet, valamint az idei évre vonatkozó tagdíjak mértékét. Az igazgatói tanács létszámát az eddigi öt főről, a hatékonyabb ügyintézés érdekében három főre változtatták. A társulás elnökének Szentes Csabát, Madéfalva korábbi polgármesterét választották.

– Örvendek, hogy Szentes Csaba bevállalta hogy képviseli a megyei tanácsot az ADI-ban, munkájához erőt és sok sikert kívánok! – fogalmazott Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2017. május 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.