fbpx

Évet értékeltek az egyházak képviselői a csíkszeredai megyeházán

A vallási felekezetek Hargita megyei képviselői gyűltek össze december 20-án, csütörtökön a csíkszeredai megyeházán évértékelő beszélgetésre, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének meghívására. A tanácselnök megköszönte az egyházaknak az ez évi együttműködést, és reményét fejezte ki, hogy az jövőre is ugyanilyen kiváló lesz.

 Lukács Levente, a megyei tanács egyházi programjainak felelőse bemutatta az intézmény egyháztámogatásait, amelyek 2009-től jelentős összegekkel nőttek. Folyamatosan bővül a közösen szervezett rendezvények száma: míg 2009-ben mintegy 15 sikeres rendezvényt szerveztek, 2012-ben már 52-t. Hargita Megye Tanácsa minden évben vissza nem térítendő támogatást ad a megyében bejegyzett civil szervezeteknek, a 350/2005-ös törvény alapján, így anyagilag segíti az egyházi zenei élet fenntartását és az egyházi évfordulók  megünneplését is. Lukács Levente bemutatta a megyei tanács kulturális, ifjúsági pályázati, időseknek-nyugdíjasoknak szóló, falugondnoksági, valamint műemlékvédelmi programját. (Részletesen lásd a mellékelt bemutató anyagban.)

A találkozón felszólalt Tamás József római katolikus püspök, Kántor Csaba, a székelyudvarhelyi református egyházmegye esperese és Simó Sándor, az udvarhelyi unitárius egyházkör esperese is, akik valamennyien megköszönték a megyei tanács támogatását.

Csíkszereda, 2012. december 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.