fbpx

Ezer gyermek lovastáboroztatását részfinanszírozná Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Felismerve a lovas tevékenységek jótékony hatását, ezer gyermek lovas táborát részfinanszírozná a lovas munkacsoportja javaslatára Hargita Megye Tanácsa Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen, erre keresik a megoldást. Idén kiterjesztik a pünkösdi zarándoklatot, és magyarországi lovasokat is várnak az útra. Ezekről, illetve a lovassportok, a hagyományőrző tevékenységek és a lovas turizmus támogatásáról tartott megbeszélést január 28-án a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsának lovas munkacsoportja.

A megbeszélésen tiszteletét tette Jakab István, aki Hargita Megye Tanácsához látogatott. A Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a lovas társadalom ismerőjeként és támogatójaként örömét fejezte ki a pünkösdi lovas zarándoklat kiterjesztéséért. Mint mondta, személyesen is támogatja az ötletet.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, céljuk a lovassportok, a hagyományőrző tevékenységek és a lovas turizmus támogatása. Felismerve a lovaglás pozitív szerepét a nevelésben és az egészség megőrzésében, arra keresik a megoldást, hogy ezer gyerek lovas táboroztatását támogassák.

A hagyományőrző tevékenységek között támogatják a huszárok csoportosulásait és azok képzését. A Visit Harghita honlapon és telefonos applikáción is megtekinthetők a lovas programok, illetve tájékoztatnak majd a pünkösdi zarándoklatról, ezzel is támogatva a lovas turizmust.

A megbeszélésen terítékre került egy Székelyföldi Lovas Akadémia létrehozása, erről a későbbiekben egyeztetnek a szakmai partnerekkel, és megtekintik a magyarországi  jó példákat.

Csíkszereda, 2020. január 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.