fbpx

Falugyűlés Csíkdánfalván

Böjte Csongor-Ernő polgármester meghívására Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is részt vet március 19-én, szombaton a csíkdánfalvi kultúrotthonban megtartott falugyűlésen.

Csíkdánfalva messze földön híres fekete kerámiájáról, a Felcsíki fazekasság központja, ugyanakkor a felcsíki csergekészítés hazája is. Gyapottszőttesei és festékes gyapjúszőnyegei megalapozták a falu hírnevét. Másik nevezetessége a Dugás-fürdő, ahol többek között évről-évre megszervezik a Kürtőskalács fesztivált, amely térségi rendezvénnyé nőtte ki mára magát.

A szombati találkozón Borboly Csaba megyeelnök elmondta, Hargita Megye Tanácsa fürdő-terveiben szerepel a Dugás-fürdő megyei szinten történő népszerűsítése. Az egységes síbérlethez hasonlóan a megyében működő fürdőket is szeretnék egy csomagban egységesen népszerűsíteni, ezáltal több turistát idecsalogatni és növelni a vendégéjszakák számát.

Borboly Csaba a közelgő választásokkal kapcsolatosan arra biztotta a dánfalviakat, hogy most van annak az időszaka, hogy kéréseiket, elvárásaikat fogalmazzák meg, beszéljék ki a gondokat, nehézségeket, és próbáljanak közösen megoldást találni rá.

A tanácselnök ugyanakkor gratulált  Böjte Csongor-Ernő polgármesternek és csapatának, hisz az elmúlt években Dánfalva látványosan fejlődött és a dolgok jó irányba mennek előre.

A falugyűlésen továbbá az erdőkről, a közbirtokosságról, az állattartásról és a helyi szövetkezetről is szó esett.

Csíkszereda, 2016. március 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.