fbpx

Falugyűlést tartottak Madéfalván

Madéfalván minden év végén összegzik az elvégzett fejlesztéseket, megvalósításokat. Vasárnap, november 27-én falugyűlésen ismertette Szentes Csaba polgármester az idei év sikereit és kihívásait a község kultúrotthonában, Szentes Antal megyei tanácsossal és a helyi tanácsosokkal közösen. A polgármester beszámolója szerint idén nagy hangsúlyt fektettek a víz-szennyvízhálózat kiépítésére, középületek felújítására, az iskolahálózat bővítésére, valamint az utak aszfaltozására. – Mára már az infrastrukturális fejlesztések mellett olyan elképzelésekre, tervekre van szükség, amelyek megélhetést biztosítanak az itt élőknek és munkahelyek létrehozását segítik – tette hozzá a községvezető, felvázolva egy wellness központ megépítésének tervét a jelenlegi borvíz forrás környékén, amely jelentősen növelné a község idegenforgalmát és új munkahelyeket jelentene.

A 2016-os év során többek között új bútorzatot sikerült beszerezni a napközinek, játszóteret sikerült kialakítani, valamint kerítést is kapott az intézmény. A község tömbházaihoz tartozó közterületeket is sikerült rendbe tenni, valamint a 273-as jelzésű községi út is javításon esett át.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Madéfalva község a jövőbeni kihívásokat, terveket egymás iránt tanúsított bizalommal és a szolidaritás jegyében együtt gondolkodva és dolgozva tudják megvalósítani. – Az elmúlt években láthattuk, hogy összefogással jelentős eredményeket érhetünk el. Fontos, hogy ne csak a helyi választottak, hanem a közbirtokosság, az egyházközösség és az eredményes civil szervezetek is egy irányba húzzanak, hisz akkor lehet előre lépni, ha egyet akar a község. Ebben kell egymás segítségére legyünk és közösen kell átlépjünk a kihívásokon, a rossz törvényeken, amelyek ma már ellenünk alkalmazható módon jogokat vitat el tőlünk, lehetetlenné téve sok közösség építő tevékenységet. Egymás felé fordulva kell dolgoznunk, ebben Madéfalva jó példa – hangsúlyozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. november 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.