fbpx
?

Falunapok tűzoltóbemutatóval Felsőboldogfalván

Bevetés közben mutatták be új felszereléseiket a felsőboldogfalvi önkéntes tűzoltók a község falunapján, amelyet augusztus 12 – 13. között tartottak. A védőfelszereléseket a megyei tanács önkéntes tűzoltó egyesületeknek szóló pályázatán kapott összegből vásárolták.

Az eseményen részt vett Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, aki az önkéntes tűzoltók tevékenységének a támogatásáról beszélt:

– A korábbi évekhez hasonlóan a települések önkéntes tűzoltói új felszerelések, egyenruhák és védőeszközök beszerzésére, illetve képzéseken való részvételre pályázhattak a megyei tanácshoz, mert az intézmény kötelességének tekinti védelmet biztosítani munkájukhoz, mivel mindig készenlétben állnak, segítenek a bajba jutott embertársaikon, mindezt önkéntesen. Továbbá a tűzoltók ma már nemcsak a sürgősségi esetekben figyelnek oda, hanem különböző eseményeket szerveznek, programokon vesznek részt ezáltal egy-egy település alapját képezve – részletezte a megyeelnök.

A megyei tanács júniusban bírálta el a tavaszi kiírására beérkezett igényléseket, idén huszonöt tűzoltó egyesületet sikerült támogatniuk, ezek között szerepel a felsőboldogfalvi csapat is, akiknek a 10.700 lejes összegből önrésszel kibővítve két védőruhával sikerült bővíteni tűzoltószertáruk felszerelését. A viszonylag fiatal tagokból álló csapat márciusban alakult. A tűzoltóknak szóló pályázati programban újdonságnak számított, hogy idén megelőzésre is pályázhattak az önkéntes tűzoltó alakulatok, valamint kétszázezerről háromszázezer lejre emelkedett a keretösszeg, illetve ebben az évben korszerű elektronikus felületen tájékozódhattak az érintettek a kiírásokról.

A helyszínen tartott tűzoltóbemutatóról felvétel is készült, amelyet megtekinthetnek a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1353055768075136.

Csíkszereda, 2017. augusztus 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.