fbpx

Fejlesztések elé néznek Csíkcsicsóban

A jövő évi költségvetés terve mentén beszélték meg Csíkcsicsó község aktuális problémáit a település lakói és a vezetőség a december 20-án, vasárnap délután tartott falugyűlésen. Részt vettek Hargita Megye Tanácsától is: Borboly Csaba elnök, valamint Becze István és Szentes Antal tanácsos. Jelen volt továbbá Holló Edit is, a helyi Kájoni János Általános Iskola igazgatója. Borboly Csaba megyeelnök elmondta, hogy a megyei tanács az Olt-híd mielőbbi befejezését tartja szem előtt, és jövőre szeretnék folytatni a 123F jelzésű, megyei besorolású csibai út aszfaltozásának folytatását. Becze Attila polgármester az önkormányzat jövő évi legfontosabb feladataként a víz- és csatornahálózat befejezését, valamint az utcák aszfaltozására benyújtott, elbírálás alatt lévő európai uniós pályázat kivitelezését nevezte meg. Az aszfaltozásra a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás tagjaként pályáztak, a Csicsóra eső érték egymillió euró.

Szentes Antal megyei tanácsos felszólalásában az önkormányzati munkát a versenysportolók felkészüléséhez hasonlította az előző napi megyei sportgála apropóján. Mint fogalmazott, mindkettő kőkemény munkát, erőfeszítést igényel, ez áll sikerek és kudarcok hátterében egyaránt, ám a szurkolók, illetve a lakosság csak az eredményeket vagy a kudarcokat látja, a felkészülést kevésbé. Sok-sok év munkája viszont előbb-utóbb sikerhez vezet, és ha egy-egy beruházás megvalósítása el is húzódik, az azért van, mert mindenki jó minőségre vágyik, nem elnagyolt munkára, fejtette ki. Éppen ezért arra kérte a lakosságot, bízzon elöljáróiban, és bátorítsa őket, mert elkel a biztatás a mai körülmények között. A tanácsos kiválónak nevezte Csíkcsicsó község és Hargita Megye Tanácsa viszonyát, amely reményei szerint így folytatódik.

A beruházásokon és pályázatokon kívül szó esett a kulturális tevékenységekről és a föld-visszaszolgáltatásról is. A községvezető kitért arra, hogy céljuk a Csíkcsicsóért Egyesület tevékenységének bővítése, amelyhez, reméli, hozzájárul a közbirtokosság is. Bejelentette, hogy a következő falugyűlést jövő tavaszra tervezik.

Csíkszereda, 2015. december 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.