fbpx
????????????????????????????????????

Fejlesztéseket tervez Máréfalva polgármestere

Járda a főút mentén, valamint sportterem az iskolások számára, ezek szerepelnek a máréfalvi polgármester, Kovács Imre elképzelései között, amelyeket szeretne megvalósítani az elkövetkezendő időszakban, ehhez kérte Hargita Megye Tanácsa segítségét. A tervekről  szeptember 20-án, kedden beszéltek a sajtó képviselőinek.

A polgármester és a megyeelnök először a Cekend-tetőre látogatott, egy ottani terület ipari hasznosításban gondolkodnak, érdemesnek tartják munkahelyteremtő beruházás ösztönzését, valamint a helyiek mezőgazdasággal és az állattartással való foglalkozásra serkentését. Ezután Kovács Imre megmutatta azt az útszakaszt, ahol járdát szeretnének, másfél méteres részen lenne szükség járdára, de egyelőre egy hatszáz méteres szakaszról egyeztetett a polgármester a tervezővel. Hozzátette fedett sáncot terveznek, valamint kanalizálásra is szükség lesz egy kétszáz méteres szakaszon, a becslések szerint a munkálat körülbelül 430 ezer lejbe fog kerülni. Továbbá arról is beszámolt, hogy van a településen egy egyházi tulajdonban lévő épület, amelynek multifunkcionális szerepe van egyelőre, ezt alakítanák át sportteremmé a helyi iskolások számára,  mivel nincs ahol tartsák a testnevelés órákat.

Borboly Csaba válaszképpen elmondta, hogy egyelőre a kormány nem hagyott jóvá pénzt költségvetés-módosításra ebben a félévben, de ha kapnak pénzt erre a célra, akkor támogatni fogják a felsorolt fejlesztéseket a lehetőségek függvényében. Szükség van a járdára, mert ez a legforgalmasabb része Máréfalvának, munkahelyteremtésre a mezőgazdaság területén, nem a megyei tanács hatásköre, de ebben is próbálnak kalász jelleggel részt venni, fejtette ki a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. szeptember 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.