fbpx

Feladatkövető rendszerrel teszik hatékonyabbá Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának munkáját

A MyTask nevű feladatkövető rendszert közel egy éve vezették be Hargita Megye Tanácsánál a hatékonyabb működés érdekében. A rendszernek köszönhetően követhetőbbé váltak a feladatok és azok ellenőrzése az esetleges elakadások során. Ezt a rendszert adta át a megyei tanács hétfőn, szeptember 4-én Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának díjmentesen, hogy könnyebbé váljon az ügyintézés és, hogy a két közintézmény szorosabban tudjon együttműködni a jövőben.

A rendszert, amelyet Barabás Csaba kabinetvezető hozott létre a lakosság számára is publikussá szeretnék tenni a későbbiekben oly módon, hogy mindenki számára követhető legyen az ügyintézés, legyen szó akár személyes ügyintézésről vagy a beruházások papír munkájának alakulásáról, követéséről. Gyakorlatilag egy iktatószám bepötyögésével otthonról tudná ellenőrizni a lakos, hogy halad a kérése.

Egyelőre azonban rendszert a két hivatal belső működésének hatékonyabbá tételével és a feladatok belső követesére fogják használni.

Barabás Csaba kabinetvezető elmondása szerint a rendszer nyílt forráskódú vagyis közpénzt nem költöttek rá és a jövőbeni fejlesztések során sem lesz erre szükség. A működésével kapcsolatban Barabás Csaba kiemelte, hogy a megyei tanács kollégái is most már rutinosan használják és számos olyan dolgot kiküszöbölhettek általa, amellyel egy-egy ügyet rövidebb idő alatt sikerült megoldani.

MyTaskGyergyo_2017szept4_2

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy egy ilyen rendszer több ezer euróba került volna a megyei tancsnak, ennek ellenére a kabinetvezető ingyenesen bocsájtotta a hivatal rendelkezésére és folyamatosan fejleszti.

– A megyei tanácsnál a feladatok sokasága miatt néha lehetetlen azok követése. Elmúlt évből több mint harmincötezer iktató szám van. Ezen rengeteg számú feladat nyomon követését igyekszünk könnyíteni és minél láthatóbbá tenni. Mint intézmény vezető elmondhatom, hogy az én munkámat is nagyban segíti és az intézmény is hatékonyabban működik – tette hozzá a megyeelnök.

Nagy Zoltán polgármester szintén örömét fejezte ki, hogy díjmentesen a hivatal rendelkezésére bocsájtották a MyTask rendszert. Mint mondta a hivatal feladatai megsokasodtak a létszám viszont maradt, ezért szeretnék a feladatok online kiadása révén átláthatóbbá és követhetőbbé tenni a napi munkát.

Csíkszereda, 2017. szeptember 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.