fbpx

Félszázan végeztek a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceumban

A csíkszeredai Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum félszáz végzős tanulója búcsúzott csütörtökön, május 19-én iskolájától a Márton Áron Főgimnázium dísztermében. Az ünnepi szentmisét követően, amelyet Darvas-Kozma József esperes-plébános mutatott be, a tanintézet két vezetője – Birta Mária és Ráduly Erzsébet – köszöntötte a ballagó diákokat arra biztatva őket, hogy asszisztensi fogadalmukhoz és hivatásukhoz mindig hűek legyenek, és munkájukat legjobb tudásuk szerint végezzék.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki köszönetét fejezte ki a posztlíceum vezetőségének és a diákoknak, akik a Csíkszentimrén tartott szűrővizsgálatoknál nagy segítségére voltak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei orvoscsapatnak.

– Köszönöm a jó együttműködést, hogy a megyénk lakossága körében végzett szűrővizsgálatok alkalmával nagyon lelkesen segítettek. Már az iskola alatt nagyon sok élet megmentésében vettek részt a betegségek megelőzését célzó vizsgálatok által – fogalmazott a megyeelnök. Megítélése szerint a végzősök nagyon jó szakmát, hivatást választottak, mert ebben hiány van, és az egészségünknél nincs semmi fontosabb az életben.

– Szakemberhiány van, nem pedig fölösleg, erre a legjobb példa a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, amelyben tavaly több mint félszáz új munkaerőt sikerült alkalmaznunk, és ebben az évben is több mint félszáz állást kínálunk – mondta Borboly Csaba. Ugyanakkor a végzősök figyelmébe ajánlotta a megyei tanács álláshirdetéseit tartalmazó weboldalt (http://allashirdetes.hargitamegye.ro), amelyen jelenleg is több munkahely hirdetése szerepel, és folyamatosan írják ki a megpályázható állásokat.

– Hiszek abban, hogy közös erőfeszítéssel a kórházkápolna is el tud készülni, mert hitgyakorlás nélkül  a gyógyulás is nehezebb – zárta köszöntőjét a megyeitanács-elnök.

Az ünnepélyes eskütétel, majd a másodéves és a végzős tanulók búcsúzó szavai után a tanévzáró zenés-verses műsorral ért véget.

Csíkszereda, 2016. május 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.