fbpx

Felszerelések a gyergyóújfalvi önkéntes tűzoltóknak

Tíz pár speciális tűzoltóbakancsot, tizenkét darab téli mellényt és tíz darab védőkesztyűt vásároltak a gyergyóújfalvi önkéntes tűzoltók abból az 5500 lejes támogatásból, amelyet Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyert az alakulat. A felszerelést Borboly Csaba és Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsnak elnöke és alelnöke adta át október 29-én. Borboly Csaba kiemelte, hogy az önkéntes tűzoltók tevékenysége mennyire jelentős a közösségek életben.

– Nagy szükség van az önkéntes tűzoltók munkájára, hiszen önállóan, saját idejüket és energiájukat feláldozva dolgoznak, így csökkentve szinte felére a hivatásos tűzoltókra nehezedő terhet, ugyanakkor növelve munkájuk hatékonyságát is – mondta Borboly.

Az önkéntes tűzoltók köszönetet mondtak a támogatásért, ugyanakkor jelezték, hogy a jövőben is szeretnének pályázni annak érdekében, hogy vészhelyzetben minél korszerűbb felszereléssel avatkozhassanak be.

Az elöljárók egyeztettek a község beruházásairól és sürgős igényeiről is, aminek nyomán a megyei tanács az október 30-i soros ülésén 60 ezer lejt utalt ki községi utak javítására.

Csíkszereda, 2014. október 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.