fbpx

Megyei tanácsi támogatás Tusnád és Gyergyóújfalu községnek

Településeknek utalt ki támogatást Hargita Megye Tanácsa a csütörtök este Tusnád községben tartott soros havi ülésén. A helyi kultúrotthonban összeülő döntéshozó testület a megyei tanács tartalékalapjából 150 ezer lejt irányozott elő Tusnád község számára a művelődési ház szigetelésére, Gyergyóújfalu számára pedig 60 ezer lejt községi utak javítására.

Hargita Megye Tanácsa azért tart kihelyezett tanácsüléseket, hogy a döntéshozók a helyszínen tájékozódjanak az adott település gondjairól, aminek nyomán további segítség lehetőségét mérlegelhetik. Borboly Csaba megyeelnök elmondta, a megye valamennyi települése fontos, kiváltképp a kisfalvak, amelyek támogatást érdemelnek, hogy a fiatalok ne elvándoroljanak, hanem vonzó, modern életkörülményeket kínáló helységekben telepedjenek le.

– A kihelyezett ülések lényege, hogy a testület tagjai személyesen is meggyőződhetnek a támogatás szükségességéről. A most kiutalt összeggel a tusnádiakat segítjük abban, hogy civilizált feltételek között tartsanak rendezvényeket, és méltó körülmények legyenek a közösségi élet számára – nyilatkozta Borboly Csaba.

A testület döntése nyomán megkaphatják bérpótlékukat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház főasszisztensei, akik erre vizsgázás után váltak jogosultakká. A testület 70 ezer lej támogatást szavazott meg a Csíkszeredai Sportklubnak, 25 ezer lej tagdíjat a 2014. évre a Csomád–Bálványos Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Társulásnak és 58 ezer lej tagdíjat a Hargita Megyéért Egyesületnek.

Csíkszereda, 2014. október 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.