fbpx

Fényes nappal támadt a medve

Fényes nappal történt medvetámadás a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Pottyondon június 29-én, pénteken, ezúttal egy 700 kg-os borjadzó tehenet pusztított el a nagyragadozó – számol be az esetről közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, akit a károsult család értesített az esetről.

„Mi neveltük a születése óta. Szeptemberben kellett volna borjúddzon. Kiadta a napi 20 liter tejet. Hátra volt csapva a Havasba, a kint háló borjúkhoz, és nem éjjel támadt a medve, hanem legeltetés közben, nappal. Ott helyben ölte meg és marcangolta szét” – írja a károsult M. Ildikó.

– Kértem, hogy jelentsék a vadkárt és nyújtsák be a papírokat. Aki nem gazdálkodó, hanem csak papírokat tologat Bukarestben, az fel sem tudja fogni, hogy ez mekkora kárt jelent egy gazdálkodó családnak! – írja bejegyzésében Borboly Csaba.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről itt olvashatnak: http://vadkarok.hargitamegye.ro/ vagy a közösségi oldalon: https://www.facebook.com/vadkarok/ tájékozódhatnak.

Csíkszereda, 2018. június 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.