fbpx

Fiatal újságírók és egyetemisták figyelmébe

Youth4Regions: újságírói és kommunikációs képzés Brüsszelben

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben résztvevő egyetemisták jelentkezését várják július 10-ig. A Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. Célja az EU Regionális politikájának megismertetése, valamint a fiatal újságírók részvételével egy megbízható kommunikációs hálózat gyarapítása a regionális térségek támogatási projektjei érdekében.

 

A képzéseken résztvevők az Európai Unió intézményeinél szereznek majd munkatapasztalatot, ahol a projektek helyi térségekben történő kommunikálásában is szerepet kapnak.

 

A pályázatra jelentkezni, a következő feltételek betöltésével lehet: 18 és 30 év közötti életkor, újságírói végzettség és/vagy munkatapasztalat, (legfeljebb 2 év tapasztalat), érdeklődés az EU és a kohéziós politika tevékenysége iránt.

 

A programban való részvétel a következőket kínálja: Részvételi lehetőség a újságírásról és az EU kohéziós politikájáról szóló képzéseken; együttműködés neves újságírókkal; közös munka elismert újságíró mentorokkal, látogatás az európai ügyekkel foglalkozó médiaközpontban és az EU intézményeiben.

A szállás, étkezés és utazás költségeit az Európai Bizottság fedezi.

 

A képzésre október 7-13 között kerül sor, jelentkezni július 10-ig lehet, az alábbi linken: https://youth4regions.euregionsweek.eu/

 

A Régiók és Városok Európai Hetén az eddigi években sikeresen részt vevő Hargita Megye Tanácsa jelentkezésre biztatja a térség pályakezdő újságíróit és az egyetemistákat, ugyanakkor kérdéseiket, észrevételeiket várjuk az [email protected] címre.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.