fbpx

Fiataljaink itthon maradása érdekében depolitizálásra van szükség

A II. Köz-Ép-Pont Lutheránus Ifjúsági Találkozó zárónapján vett részt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatékért felelős államtitkár, Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke pénteken, július 31-én Gyimesközéplokon. A tábor július 28-31. között zajlott, melyet a megyei tanács 4 600 lejjel támogatott.

– Fiataljaink egyre nehezebb és összetettebb kihívásokkal szembesülnek, ezért fontos, hogy jövőképet lássanak maguk előtt, annak érdekében, hogy itthon maradjanak. A közéletben tevékenykedők részéről éppen ezért nap mint nap szükségesek az olyan döntések, melyeket az ifjúság érdekében hoznak. Mint politikus minden nap felteszem magamnak a kérdést mit teszek én ennek érdekében, ellenkező esetben nincs értelme az aznapi munkámnak. A megmaradás alapja a közösség, ezen a téren történelmi egyházaink több mint ezer éves tudással rendelkeznek, ezért is szükséges a depolitizálás, hiszen a politika képtelen minden egyes problémát kezelni. Olyanokra kell bízni, akik képesek magukat megszervezni, akikben van tenni akarás a hit, a remény és a szeretet jegyében – indította útjukra a megye elöljárója az összegyűlt fiatalokat.

Borboly Csaba kiemelte, hogy szükség van a fiatalokért végzett munkára és még fontosabb, hogy a fiatalok maguk is részt vállaljanak a közéletben, hisz közélet nélkül nincs közösség és nincs tudatos társadalom építés.

– Fontos a közösségben gondolkodó fiatalok résztvétele, még több munkára és szolgálatra van szükség közösségeink fejlődése érdekében. Azon kell a fiataloknak dolgozni, hogy megakadályozzák az elvándorlást – mondta Borboly Csaba

 

Csíkszereda, 2015.augusztus 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.