fbpx

Keresztúr nevű települések találkozója

A 16. alkalommal megszervezett Keresztúr nevű települések találkozóján vett részt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Rafai Emil Székelykeresztúr polgármestere, dr. Verestóy Attila Hargita megyei szenátor és Kovács József a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének elnöke, Balatonkeresztúr polgármestere. A találkozót idén Székelykeresztúron szervezték meg július 31 – augusztus 1. között.

Borboly Csaba megyeelnök szerint példaértékű Székelykeresztúr és testvértelepülései között az évek során kiépített kapcsolat, melyre bizonyíték a közel ezer résztvevő a testvértelepülésekről.

– Manapság a testvértelepülések közötti kapcsolatok csupán protokolláris szerepet kapnak. A keresztúriak esetében azonban jó látni, hogy az évek során olyan együttműködés jött létre, amely az emberi kapcsolatok szintjén is érezhető, kézzelfogható eredményeket szül. Közösségi gondolkodás és a közösség építése révén teremthetünk olyan értékeket, mely hozzá járul Székelykeresztúr fejlesztéséhez – méltatta a jelenlévőket Borboly Csaba.

A kétnapos találkozó kiemelkedő rendezvénye a fözőverseny volt, melyet idén a Rollotec csapat nyert.

 

Csíkszereda, 2015. augusztus 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.