fbpx

Fiataloké nemcsak a jövő, hanem a jelen is! Felmérés a Hargita megyei ifjúság körében

Borboly Csaba: szilárd otthonért, virágzó Székelyföldért dolgozunk, ahol minden fiatal érvényesül, hallatja hangját és közösségünk fontos tagjává válhat

Hargita Megye Tanácsa idén tervezi elkészíteni a megye 2023-2030-ra vonatkozó ifjúsági stratégiáját. A dokumentum többrétűen tárgyalja majd a Hargita megyei fiatalság helyzetét, ugyanakkor mindazokat a prioritásokat, melyeket figyelembe kell venni a fiatalok felzárkóztatását illetően. Hargita Megye Tanácsa a stratégia elkészítésének első lépéseként, egy felmérést indítványoz, melynek segítségével adatgyűjtésre kerül sor. Az intézmény célja feltérképezni a Hargita megyei fiatalság igényeit, szükségleteit és ezek mentén a stratégiai dokumentumot kidolgozni. A kérdőív kitöltésének határideje: március 7.

 

Az ifjúság európai évében, az intézmény még hangsúlyosabban szeretne rávilágítani arra, hogy a fiataloknak milyen fontos szerepe van a jövő építésében, az otthon felvirágoztatásában és egy környezetkímélőbb, befogadóbb és digitalizáltabb otthon megteremtésében.

 

A kérdőív elérhető az alábbi linken, a kitöltés névtelenül is lehetséges:

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, hogy fejlődő jövőt csakis a fiatalokra, ötleteikre, észrevételeikre és munkájukra lehet alapozni.

A kidolgozás alatt lévő dokumentum az ifjúság igényei mentén készül el, szem előtt tartva, hogy melyek azok a szegmensek ahol támogatás, felzárkóztatás szükséges számukra.

 

Az intézménynél kiemelten kezeljük az itthon maradás, a pályaorientáció, a vállalkozói kedv ösztönzésének kérdését, ezért is ajánlom minden fiatal figyelmébe az általunk meghirdetett kérdőívet, hallassák hangjukat, segítsenek abban, hogy a megye stratégiája minden fiatal tervét, elképzelését és ötletét tartalmazni tudja – zárta gondolatait, Borboly Csaba.

 

Az ifjúság európai évéről részletesebben olvashatnak itt: https://europa.eu/youth/year-of-youth/news_hu

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.