fbpx

Folyamatban van a téli karbantartásokra beérkezett ajánlatok elbírálása

Folyamatban van a megyei utak téli karbantartásának előkészítése. Szeptember 29-én, pénteken a beérkezett ajánlatokat elbírálták, ezt követően október 9-ig tart az óvási időszak. Az érvényes jogszabály értelmében az óvást megelőzően a cégek a megyei tanácstól kell kérjenek információt a teljes közbeszerzési eljárás adatairól, ezt követően fordulhatnak az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsához (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor: http://portal.cnsc.ro/).

A nyári karbantartáshoz hasonlóan ez esetben is több kis térségre osztották a megyei utakat, hogy a kis helyi vállalkozások is jó eséllyel indulhassanak a közbeszerzési kiíráson. Jelenleg a 21 kis térségből egy vállalat 14 kis térség esetében kért információkat, amelyekre jelentkezett. Ezen kérésre a megyei tanács október 10-i határidővel kell választ adjon, ezt követően nyújthat be óvást.

Borboly Csaba korábban többször felhívta a figyelmet, hogy az óvások miatt beruházások, munkálatok késnek vagy maradnak el. A megyeelnök ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ezen óvások 90 százalékánál később bebizonyosodik, hogy alaptalanok voltak. Idén Hargita Megye Tanácsa felé kilenc alkalommal nyújtottak be óvást, ebből nyolc óvást alaptalannak ítélt meg az országos tanács.

Amennyiben nem kerül sor óvásra október 10-én szerződést kötnek a megyei utak téli karbantartásával megbízott cégekkel.

Csíkszereda, 2017. október 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.