fbpx

Folytatják az egyeztetéseket a 13C jelzésű országút kapcsán

Miután elkezdték a javítási munkálatokat a 13A jelzésű országút Hargita megyei szakaszán, – azt követően, hogy a lakosok jelentették a megye országútjainak rongálódott állapotát, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bende Sándor parlamenti képviselő tárgyalt Alexandru Răzvan Cuc közlekedési miniszterrel és Radu Dumitru Munteanuval, az Országos Útügyi Vállalat vezérigazgató-helyettesével, aki az országutak javításáért felel (erről korábbi közleményünkben olvashatnak: http://www.borbolycsaba.ro/hirek/a-kozlekedesi-miniszterrel-targyalt-borboly-csaba-es-bende-sandor-bukarestben/) -, pénteken, május 26-án a csíkszeredai megyeházán egyeztettek a 13C jelzésű országút újszékelyi szakaszáról. A településen 2013–2014 között víz- és csatornavezetékeket helyeztek el az országút mentén, a kivitelező azonban nem biztosította a vezetékek fölötti megfelelő anyaghasználatban a réteg egyenletes szintezését, így több helyen megsüllyedt az országút széle. A jelenlévő Balló Zoltán, Újszékely polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyei tanács Műszaki vezérigazgatóságának munkatársai, a munkálatokat kivitelező cég képviselője abban egyeztek meg, hogy következő lépésként a polgármesteri hivatal tisztázza a helyzetet a munkálatok tervezőjével és kijavítják a hibát, ugyanakkor meg kell oldani a sáncok betonozását és a házak bejáratainak kialakítását is. A 13C országút újszékelyi szakaszának javítása kapcsán további egyeztetésekre kerül sor, hiszen az említett országút ezen a szakaszon rongálódott a legnagyobb mértékben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke biztosította a feleket, hogy továbbra is figyelemmel kíséri az országutak javításának előrehaladását.

– Együtt kell megoldásokat keressünk, mert hozzáállás kérdése, hogy mindenki a hibást keresni vagy a megoldást. Úgy gondolom, az a célravezető, ha mindenki segít – fogalmazta meg Borboly Csaba.

A megyeelnök hozzátette: ez is bizonyíték arra, hogy milyen fontos a kommunikáció, a lakosság visszajelzése, a konzultáció, ezért ezúton is köszöni a bejelentést. Szükség van a valós konzultálásra, sokszor jól jön egy külső vélemény, mondta Borboly Csaba. Ez esetben mindenki mulasztott, aki jelen volt a munkálatoknál, de most a további teendőket kell megnézni. Nem a megyei tanács hatásköre az országút helyzete, de a megyében van a szóban forgó szakasz, így a megyei tanács is odafigyel rá, hangsúlyozta a megyeelnök, ezért hívta össze az érintetteket, és bízik benne, hogy ha mindannyian akarják és odaállnak, meg tudják oldani a problémát.

Csíkszereda, 2017. május 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.