fbpx

Várják a csíki települések jelentkezését a jövő évi egészségügyi szűrőprogramra

Szerdáig, május 31-ig Gyergyóremetén az egészségházban vizsgál az a Bács-Kiskun megyei orvoscsoport, akik az idei egészségügyi szűrőprogramot bonyolítják le. Az orvosok első alkalommal vannak Remetén, naponta 8 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között várják a helyieket és a környékbelieket.

A 11 éve működő program a két megye testvérkapcsolatának egyik legkiválóbb eredménye. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 29-én látogatott Gyergyóremetére, ahol Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökével, Mócza Györggyel, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgató-helyettesével, a kalocsai kórház igazgatójával, Svébis Mihállyal, a kecskeméti kórház orvosigazgatójával és Lackó-Albert Elemérrel, Gyergyóremete polgármesterével találkozott a sajtó jelenlétében.

Mócza György a találkozón elmondta, az orvosok jelezték, hogy jó lenne szűrőbuszokat beüzemelni, ennek a lehetőségéről is egyeztettek a jelenlevők.

A polgármester megköszönte az orvosoknak munkájukat, mint mondta, a néhány nap alatt kifejtett tevékenységükkel sokat tesznek a lakosság egészsége érdekében.

A találkozón már egyeztettek a jövő évi szűrőprogramról, amit ugyanebben a periódusban szeretnének megtartani valamelyik Csík térségi községben. Borboly Csaba megyeelnök még időben szeretné, ha felmérnék az igényeket, hogy az adott település megfelelően felkészülhessen az orvoscsoport fogadására. És ugyancsak az igények felmérése érdekében várják a csíki települések jelentkezését, ahol igényt tartanak az egészségfelmérésre.

Rideg László hozzátette, szeretnek ide járni az orvosok, mindig szívesen jönnek.

Borboly Csaba a most zajló XIII. Hargitai Megyenapokra is meghívta az orvosokat, illetve arról érdeklődött, hogy itt tartózkodásuk alatt még mire van szükségük.

Gyergyóremete, 2017. május 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.