fbpx

Fontos brüsszeli megbízatást vállalt Borboly Csaba az ifjúság évében

Borboly Csaba: a fiatalok sokfélesége, bátorsága és merészsége alapvető fontosságú Európa jövője szempontjából

Brüsszeli jelentés készül ,,Az ifjúságpolitika jövője az EU-ban’’ címmel, amely a Régiók Európai Bizottságának egyik fontos dokumentuma és hozzájárulása lesz az Ifjúság Európai Évéhez. A ma délutáni brüsszeli a ,,Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra” (SEDEC) szakbizottság ülésen született döntés értelmében Borboly Csaba, brüsszeli jelentéstevő is dolgozni fog a fent említett vélemény kidolgozásában, mint árnyék-raportőr. A véleménytervezetet Tine Radinja, Škofja Loka polgármesterével készítik elő, különös tekintettel a 2022-es évre, az ifjúság európai évére. Hargita megyében is ebben az évben a fiatalok kerülnek a figyelem középpontjában.

A jelentéshez kapcsolódó élő bejelentkezés elérhető az alábbi linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/671521364112102

Az ifjúságpolitika jövőjét célzó dokumentum célja, erősíteni a Régiók Európai Bizottságának részvételét és láthatóságát az ifjúsággal foglalkozó intézményközi és nem kormányzati hálózatokban, különös tekintettel a Bizottság által megjelölt 2020—2025-ös prioritásokra, hangsúlyozva a fiatalok fontosságát.  A vélemény emellett megerősítheti és kiegészítheti az Európai Ifjúsági Fórum és a Bizottság által közösen előkészített, a régiók és városok csúcstalálkozóján elindított ifjúsági és demokratikus Charta kidolgozási folyamatát. A szakpolitikai területek széles spektrumára vonatkozó ajánlásokat is tartalmazhat: a fiatalok társadalmi mobilitása, a fiatalok munkanélküliségének megszűntetése, a fiatalok vállalkozói képességének a fejlesztése, a fiatalok politikai életben való részvételének elősegítése, a fiatalok egészségének megőrzés, a fiatalok közügyekben való részvételének erősítése.

Az Ifjúság Európai Évéről bővebben az alábbi oldalakon olvashatnak:

https://europa.eu/youth/year-of-youth_hu

https://europa.eu/youth/strategy_en

Hargita Megye Tanácsának programjairól az ifjúság évében itt találnak bővebben információt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/675667413854202

Hargita 101 a fiatalokért: https://www.borbolycsaba.ro/hargita-100-a-fiatalokert/

Borboly Csaba kifejtette, hogy az elmúlt évek tapasztalatai mind azt mutatják, hogy a fiatalok támogatása, felzárkóztatása bizonyos területeken hosszadalmas, ám rendkívül gyümölcsöző munka. Ezt sosem szabad abba hagyni, folyatni kell.

Külön öröm ez a megbízatás, mert egy fontos évben következett be, amelynek segítségével nemcsak helyi, de brüsszeli tapasztalatokat is szerezhetünk, a jó példákat itthon hasznosíthatjuk, az itthoni folyamatokat és munkákat pedig bemutathatjuk Brüsszelben. Bízunk a fiatalokban, az általuk megteremtett értékekben, mert több ízben már, hogy jó szakemberek, vállalkozók, termelők hírét hozhatták haza Magyarországról, Brüsszelből is. Rá szeretnék világítani arra, hogy milyen fontos szerepet játszanak fiataljaink megyénk jövőjének építésében, egy környezetkímélőbb, befogadóbb és digitalizáltabb Hargita megye létrehozásában.

Ezt a munkát a fiatalok bevonásával, az intézmény fiatal csapatával fogjuk végezni, különös tekintettel a Hargita 101 programunkra – zárta Borboly Csaba, jelentéstevő.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.