fbpx

Fórumot szerveznek Székelyudvarhelyen a gazdasági élet szereplőinek

Lehetőséget nyújt a kis- és középvállalkozóknak Hargita Megye Tanácsa arra, hogy személyesen egyeztessenek problémáikról, javaslataikról intézményvezetőkkel és politikusokkal, ugyanakkor teret biztosít az üzleti kapcsolatok építésére. A megyei tanács a Kis- és Középvállalkozások Minisztériumával társszervezésben, valamint az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szervezetével (UKKSZ) és az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetével partnerségben előkészített találkozón biztosít alkalmat tematikus kerekasztal-beszélgetésekre július 3-án, pénteken reggel 9 órától Székelyudvarhelyen, a Junior étteremben. Meghívnak a megye többi térségéből is olyan vállalkozókat, akik udvarhelyszékiekkel keresnek üzleti kapcsolatokat, ezért egy úgynevezett kapcsolatépítő asztalon elhelyezhetik vállalkozásuk reklámanyagát, szórólapjait, névjegykártyáit, amelyek közül bárki kedvére válogathat majd. Röviden ismertetik a Kis- és Középvállalkozások Minisztériuma által meghirdetett legújabb pályázati kiírásokat, majd párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetéseken vitathatják meg a szakoktatás és a felnőttképzés, a Székelyudvarhelyen épülő inkubátorház és fiatal vállalkozók, az adó- és pénzügyek, fiatalok és munkanélküliek alkalmazása, valamint pályázatok kérdéseit. A vállalkozókon kívül politikusokat és közintézmény-vezetőket is meghívnak.

– Fontosnak tartjuk, hogy az intézményvezetők és a politikusok jó kapcsolatot ápoljanak a megye vállalkozóival. A személyes konzultáció lehetősége, a problémák-javaslatok személyes megbeszélése a megye gazdasági életének előmozdítását szolgálja – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Fancsali Kálmán, a kkv-minisztérium programtanácsadójának elmondása szerint a pénteki fórumon szeretnék minél több vállalkozónak bemutatni a szaktárca elkövetkezendő időszakra beütemezett nagyszámú pályázati kiírását, amely a vállalkozásfejlesztést célozza. Nagy György, az UKKSZ elnöke a párbeszéd szükségességét hangsúlyozva úgy nyilatkozott, nagyon örültek a kezdeményezésnek, szívesen csatlakoztak helyi partnerként a szervezőkhöz, és bíznak abban, hogy az udvarhelyszéki vállalkozók élni fognak a rendezvény adta lehetőségekkel. Az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének ügyvezető elnöke, Bíró Barna Botond elengedhetetlennek tartja azt, hogy a vállalkozóknak – egyénenként és csoportokban egyaránt – lehetőségük legyen a döntéshozókkal, hatóságokkal való közvetlen kapcsolatteremtésre, hogy feltehessék kérdéseiket, és konkrét válaszokat is kapjanak.

Az érdekeltek részvételi szándékukat a 0731 021 455 telefonszámon jelezhetik.

Csíkszereda, 2015. június 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.