fbpx

Frissítették a járványveszélyes államok listáját Romániában

Közzétette hétfőn a kormány a járvány szempontból magas kockázati besorolású ország frissített listáját. Akik ezekből az államokból érkeznek Romániába, azoknak október 28-ától,  szerdától karanténba kell vonulniuk. Az új listára több európai ország is felkerült: Szlovénia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Svájc és Portugália.

A teljes lista: Andorra, Vatikán, Cseh Köztársaság, Belgium, Francia Polinézia, Guam, Hollandia, Örményország, Luxemburg, Szlovénia, Franciaország, Gibraltár, Svájc, Liechtenstein, Montenegró, Argentína, Spanyolország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Grúzia, Málta, Bahama-szigetek, Costa Rica, Horvátország, Írország, Lengyelország, Bahrein, Észak-Macedónia, Portugália, Puerto Rico.

A karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírustesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, ám ez a tizedik napon feloldódhat, ha a nyolcadik napon elvégezett tesztjük negatív.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.