fbpx

Frissítették az országok listáját, Görögország is ,,bevörösödött”

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 52-es határozata értelmében Nagy-Britannia, Ciprus, Spanyolország, Portugália, Hollandia mellett Görögország, Írország, Monaco, a Maldív-szigetek, a Bahama-szigetek, Curaçao szigete és az Amerikai Virgin-szigetek felkerültek a vörös zónába. Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Az elkülönítéstől a PCR-teszt sem mentesít.

A fertőzési ráta emelkedése miatt ugyanakkor zöld zónából sárgába sorolták át többek közt   Franciaországot, Belgiumot, Izraelt, az Egyesült Államokat, Izlandot, de Dánia is sárga zónába maradt.

A vörös és sárga zónából  zónából Romániába történő beutazáskor a gyermekek 6 éves korig mentesülnek a karantén  kötelezettsége alól (az eddigi 3 éves korhatárt nemrég emelték fel), míg a 6 és 16 év közötti gyermekek csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

A lista augusztus 1, vasárnap, 0.00 lép érvényben.

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.