fbpx

Értékeink és hagyományaink megőrzése a megpróbáltatások ellenére is!

Jelentős értékekkel és hagyományokkal rendelkezzünk, amelyek ápolása és megőrzése kulcsfontosságú ebben az időszakban is. Öröm volt számomra, arról értesülni, hogy idén is megszervezésre kerül a Ferences Biciklitúra (FerBit), a járványügyi helyzet okozta korlátozások ellenére is.

Az idei, 14. FerBit az előző évektől eltérően egy még inkább lelket ápoló és feltöltő esemény, hiszen Pünkösd és az Ezer Székely Leány Napja után újra találkozhatunk a csíksomlyói nyeregben. Együtt imádkozhatunk, együtt kérhetjük a jó Isten támogatását családjaink, közösségeink jövője érdekében. Azokat az eseményeket, amelyek középpontjában a család és a közösség van, igen, meg kell tartani, természetesen a járványügyi szabályokat betartva. Ezen események, ahogy a ferences biciklitúra is lelkileg feltölti az embert, kimozdítja a természetbe és nem utolsó sorban közösségi élményben lehet részünk. Ezért tartom fontosnak ennek a rendezvénynek a megszervezését, amihez ezúton is gratulálok és teljes támogatásban, együttműködésben tudom biztosítani Önöket.

Hargita Megye Tanácsa mindig is támogatta azokat a kezdeményezéseket, amelyek rövid és hosszútávon egyaránt pozitív irányt mutatnak a megye lakossága számára. Úgy gondolom, hogy a FerBit egy ilyen eseménynek számít. Támogatjuk a hitéletet és a sportot is egyaránt, hisz ezek olyan tényezők, amelyre nekünk, halandó embereknek szüksége van. Éljünk a jó Isten tanítása alapján a lelki egészségünk érdekében, illetve sportoljunk a testi egészségünk megőrzéséért. Találkozzunk a csíksomlyói nyeregben a hit és a közösségi értékeink megőrzése érdekében!

Tisztelettel:

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.