fbpx

Grandiózus hangszerelést adott a Székely himnusznak Cseh István

Fiatal zeneszerzőt támogat Hargita Megye Tanácsa

Cseh István gyergyószentmiklósi Príma díjas zeneszerző-gitárművész egy különleges alkotással kereste meg Hargita Megye Tanácsát és felkérte az intézményt az elkészült zenemű népszerűsítésére és terjesztésére.

 

A zeneszerző több kultikus darabot zenésített meg önállóan az évek során, a magyarországi Puskás Ferenc Stadion átadására is írt zenét, idén pedig a kerek évforduló megkoronázására elkészítette a székely himnuszt, vegyeskarra és szimfonikus zenekarra írt hangszereléssel.  Az elkészült felvétel helyszínéül a Művészetek Palotája (MÜPA) szolgált, közreműködik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Vezényel: Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház karmestere és főzeneigazgatója.

A felvétel elérhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=zpl-wFjya-U&ab_channel=Erd%C3%A9ly-%C3%89g%C3%A9sF%C3%B6ldk%C3%B6z%C3%B6tt

 

Borboly Csaba kifejtette, hogy fontosnak tartják a megyében élő fiatal tehetségek felkarolását ugyanakkor nagyra értékelik, hogy Cseh István személyében, egy olyan művészt ismerhettek meg, aki nem feledkezik meg a szülőföldjéről és azokról a dallamokról, amelyek nemzeti identitást határozzák meg.

– Eleget teszünk a felkérésnek és bízunk benne,  hogy partnerségünkkel sokak számára elérhető és ismert alkotássá válik a fiatal zeneszerző munkája. A népszerűsítésben részt vesznek a polgármesterek és a testvérmegyei kapcsolataink is.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.