fbpx

Gyanús egybeesés a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti híd ügyében

Nagygalambfalván egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyei tanács műszaki vezérigazgatóságának kollégái, Gyerkó Levente polgármester és több térségi vállalkozó március 27-én, kedden a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti híd felújítása ügyében. Mint az a megbeszélésen kiderült furcsa egybeesés körvonalazódik a híd ügyében. A megyei tanács illetékes kollégái előző nap a helyszínen vizsgálták meg, mely szakaszon kellene megépíteni azt az ideiglenes átkelőt, amelyre elterelik a forgalmat, amíg a jelenlegi híd felújítási munkálatai zajlanak. Miután kiválasztották a megfelelő helyszínt ma kiderült, hogy a szomszédos területet ezt követően felvásárolták. Ennek tükrében újabb akadályba ütközhet a híd felújítása.

A mai egyeztetésen beszámoltak alapján az ideiglenes híd megépítéséhez körülbelül 58 darab beton elemre lesz szükség. A megépített híd mindkét felén pedig 100-100 méteres bekötőút szükséges a 137-es jelzésű megyei útig.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint kiderítik mi áll az események hátterében, hiszen nem engedhetik meg, hogy az óvások mellett más eszközökkel is hátráltassák az átkelő felújítását. A híd tervezésére és kivitelezésére jelenleg még nem lehet nyertest hirdetni, amíg az előzőleg benyújtott óvást az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) döntést nem hoz. Erről korábban a megyeelnök is részletesen beszámolt a közösségi oldalon.

A beruházás részleteit és előző közleményeinket itt olvashatják.

Csíkszereda, 2018. március 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.