fbpx

Gyermeknap gazdag programkínálattal

Hargita megyei családi- és gyermeknapokkal kedveskedett Hargita Megye Tanácsa május 31–június 1. között Csíkszeredában, a nemzetközi Gyermeknap alkalmából. A rendezvényt a megyei tanács által létrehozott Családprogram keretében szervezték, amelyet 2010-ben indítottak el, azzal a céllal, hogy a családeszményt, a családban való gondolkodást népszerűsítsék.

Szerdán több száz gyerek, óvodás- és iskolás csoport látogatott ki a megyeháza előtti térre, ahol gyermekzumba, kutyabemutató, élménykonyha, különböző kézműves foglalkozás (gyöngyfűzés, nemezelés, fafaragás, agyagozás, gyermekjáték készítés, képeslapkészítés), kupakmozaik készítés várta a gyerekeket. A Hargita MEgyei Művészeti Népiskola jóvoltából hangszereket is kipróbálhattak a gyerekek, vagy bekapcsolódhattak a cserkészek által vezetett szabadtéri társasjátékokba. Nagy sikernek örvendett a népi gyermekjátékok és közös táncház Ádám Katalin vezetésével, majd a nap záróakkordjaként a Role zenekar adott gyermekkoncertet.

Az eseményről készült fotóalbum itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1573325316024534.1073741859.114301358593611&type=1&l=068fe33f89

Június elsején a Katowice lovarda várta a gyerekeket, ahol gyermeknapi lovasversenybe nevezhettek. A Kincsem Lovasegyesület lovastorna-bemutatója után díjugratást tartottak.

A két napos rendezvény partnerei: Hargita Megyei Művészeti Népiskola, Hargita Népe Kiadó, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentők Közszolgálata, Zumba Fitness, Smart Dogs Club Csíkszereda, Oszkár Boltja, Juventutti Alapítvány, Romániai Magyar Cserkésszövetség Csík-körzete és a Katowice Lovasiskola.

Június elsején további programok is várták a gyerekeket, fiatalokat: a Hargitai Megyenapok részeként a Kőketánc Kulturális Egyesület a Hargita Megyei Kulturális Központtal karöltve Cseperedők, avagy Gyereknap a Mikó-várban néven gyereknapi rendezvényt szervezett. A Szabadság téren a Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozón ropta a táncot a több száz népviseletbe öltözött fiatal.

Gyermeknap kistérségi összefogásban

Ötödik alkalommal szervezte meg a Felcsík Kistérségi Társulás a Felcsíki Gyermeknapot a Felcsíki Műjégpálya szomszédságában. A Csíkdánfalvát, Csíkmadarast, Csíkrákost, Karcfalvát és Csíkszentdomokost képviselő iskolások különböző ügyességi és ismeretfelmérő versenyeken mérhették össze tudásukat. Többek között saját településük agrárismeretéből is jeleskedniük kellett a gyerekeknek, bemutatva három-három gazdaságot. A vetélkedőkön összességében a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskola tanulói bizonyultak a legjobbnak, őket követték a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpont csapata, a harmadik helyezést a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola érte el.

Az eseményről készült még több fotó és videó az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1288203421227038

Csíkszereda, 2017. június 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.