fbpx

Hagyományőrző disznótoros farsang Székelykeresztúron

Disznótoros farsangot szerveztek Székelykeresztúron február 12-én, az esemény fővédnöke Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, házigazdája pedig Rafain Emil polgármester volt.

Az esemény pálinkakóstolóval vette kezdetét, majd levágták a sertéseket, perzselték, pucolták és elkészítették a  hagyományos ételeket. Közben szólt a népi muzsika az 50 Felettiek Zenekarral, illetve a Mákvirágok Néptáncegyüttes farsangi műsorát is megtekinthették a résztvevők. A disznótoros versenyben tizenegy csapat vett részt, kettő Magyarországról: Derecske Város Önkormányzata, Kalocsa Város Önkormányzata, Székelykeresztúr Város Önkormányzata, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum, Berde Mózes Unitárius Gimnázium, Orbán Balázs Gimnázium, Petőfi Sándor Általános Iskola, OSSA Szerszámacél RT,      Románandrásfalva Község Önkormányzata, Újszékely Község Önkormányzata, illetve a KGBT csapat.

Borboly Csaba megköszönte a felkérést, elmondta, hogy minden évben szívesen vesz részt az eseményen, mert a térség és egyben a megye egyik kiemelkedő programjának tartja.

– Székelykeresztúron élet van, ápolják a hagyományokat, összefogásban végzik a munkát, amelyben részt vesznek nemcsak a fiatalok, de az egész város – gratulált a szervezőknek Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2016. február 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.