fbpx

Hamarosan kezdődhet Hargita megye egyik legforgalmasabb útjának felújítása

Építőcégek cégek jelentkezését várják a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti útszakaszra

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint elkészült az eddigi legátfogóbb terv a megyei utak építése tekintetében. A Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt összekötő 137-es jelzésű utat építik újjá, amelyhez most építő cégek jelentkezését várják május 15-ig.

https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100164591

A kivitelezési közbeszerzése felkerült az elektronikus közbeszerzési oldalra. A 21,2 kilométeres szakasz beruházásának értéke közel a 120 millió lej. Az összeg nagyrészére Hargita Megye Tanácsa az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-programban pályázott sikeresen.

A beruházás részleteit korábban többször konzultálták a lakossággal, az így megfogalmazott javaslatokat pedig igyekeztek belefoglalni a tervekbe.

Az útszakaszon kerékpárút is lesz, amelyet zöld övezettel választanak el településen kívül. A teljes szakaszon négy hidat építenek újjá és tövábbi ötöt felújítanak, a településeken belül pedig födött sáncokat alakítanak.

A 137-es útszakasz Hargita megye legforgalmasabb megyei jelzésű útja, tekintve, hogy két székelyföldi várost köt össze, valamint a Hargita és Maros megye között utazók egyik kedvelt útvonala is egyben.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint az 137-es út felújítása kiemelt fontosságú a térség számára. Emellett úgy véli, hogy a bicikliutak kiépítése is fontos infrastrukturális fejlesztési irány a majdani metropoliszövezetben.

– Több éves nagyberuházás fogja kezdetét venni, ha sikeresen zárul a közbeszerzési folyamat. Mint minden házfelújításnál is, ez is felfordulással jár majd, amihez kérjük a lakók türelmét és hozzájárulását. Legalább tíz évre kell jó utat építeni. Az út felújítása a térség gazdasági beruházásait is előre lendíti. A legforgalmasabb utat, egyben a legbiztonságosabb szakasszá is alakítjuk a beruházással. Csík- és Gyergyó-térség szolidarításával valósul meg az udvarhelyszéki beruházás, amely az egész megyének fontos infrastrukturális és gazdasági epítkezés – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 Hozzászólás
  1. dyi mondja

    Borboly Csaba elhivatott munkajara melto elismerest erdemel az RMDSZ kezdemenyezesevel elnyert Anghel Saligny-program tamogatasanak koszonhetoen elkeszult eddigi legatfogobb tervevel. A terv nagy figyelmet fordit lakossagi javaslatokra, valamint biztositja a biciklisek szamara is biztonsagos kerekparutat. Mindezek alapjan elmondhatjuk, hogy a beruhazasra forditott osszegek jo celokat szolgalnak, s remeljuk, hogy a megvalositott projekttel mindenki elegedett lesz.