fbpx

Hargita megye gazdasági memorandumát készíti el Hargita Megye Tanácsa

Széleskörű piackutatásba kezdenek a gazdasági szereplők, kutatók, szakemberek és minden érdekelt körében

Ma hirdette meg Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési portálon (SEAP) azt a kutatási terv feladatfüzetének tervezetét, amely meghirdetése előtt, kivitelezésére, széleskörű piackutatással mérné fel annak elvárt tartalmát, szerkezetét, elkészítési lehetőséges időt és a becsült megrendelői árat.

A megye gazdasági memorandumának elkészítéséről Hargita Megye Tanácsának testülete a 2023. január 16-i ülésén döntött, az erre elkülönített összeg, egyelőre 150.000 lej, de a hivatalos piackutatási procedura  alapján ez az összeg nőhet vagy csökkenhet.

A kiírásra április 20-ig küldhetik el, javaslataikat, az árszerkezetre becsült javaslatot, az érdeklödő elemzők, kutatók, vagy más érintett magán és jogi személyek, ezek alapján kerül majd kiegészítésre a megye memorandumának feladatfüzete és kerül meghirdetésre a kivitelezése.

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100148794

A megye hatékony és méltányos gazdasági társadalmi fejlesztése érdekében ismerni kell az adottságokat, lehetőségeket és a megyét befolyásoló, vagy akár azt elkerülő támogatási lehetőségeket, adottságokat és ágazati valóságokat.

Mint az a kiírásból kiderül a fentiekre tekintettel a Hargita 2030 Gazdaságfejlesztési Stratégia aktualizálását is tervezik, hiszen a járványidőszak, a szomszéd országban zajló háborús helyzet, az árnövekedések ma ezt már indokolják. Mindezekkel pedig megalapozott döntésekkel lehet felkészülni a 2021-2027 utáni EU-s finanszírozási ciklusra.

A közbeszerzéssel Hargita Megye Tanácsa olyan memorandum elkészítését szeretné, amely a megye hatékony és méltányos fejlesztését segíti elő, azonosítva a társadalmi és gazdasági fejlődésre jelentős hatást gyakorló tényezőket és felkutatva azokat a problémákat, amelyek mindezt hátráltatják.

– Fontos, hogy minél többen olvassák el ma feladatfüzet-tervet és nemcsak szakemberektől várja a megyei tanács a javaslatokat és észrevételeket, hanem bárkitől fogadjuk konzultációs felületeinken vagy bárhol beérkező javaslatokat, hogy egy tökéletes feladatfüzet készülhessen el. Ebben kérjük mindenkinek a közreműködését – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Csíkszereda. 2023. április 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.