fbpx

Hangszereket ajándékozott a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar a homoródkarácsonyfalviaknak

Egy trombitával, egy szárnykürttel és egy tenorkürttel lepte meg a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar az Oklánd községhez tartozó Homoródkarácsonyfalva fúvószenekarát. A hangszereket a zenekar vezetője, Sándor Árpád és Hargita Megye Tanácsa képviseletében Kozma István adták át.

Amint korábbi közleményünkben már említettük, hétfőn farsangi felvonulással ünnepelték meg a 132-es megyei út felújításának befejezését a megyei tanács munkatársai, valamint a helyiek. Az ünnepségen Hargita Megye Tanácsának képviselete végigment az útszakaszon, megállva az érintett településeken, köztük Homoródkarácsonyfalván is, ahol a helyi fúvószenekar fogadta a csapatot. A településre érkezve figyelt fel Borboly Csaba megyeelnök arra a problémára, hogy a fúvószenekar hangszerei rossz állapotban vannak, hiszen „még Ferenc József idejéből valók”, fogalmaztak a helyiek. A megyeelnök a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben segítséget kért, hogy akinek lehetősége van, ajándékozzon jobb állapotban lévő hangszert a karácsonyfalviaknak. Erre a facebook-felhívásra jelentkezett a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.

A településen nagy örömmel várták az ajándékba kapott hangszereket. A helyszínre érkezve Sándor Árpád megvizsgálta a helyi zenekar régi hangszereit, az ajándékok mellett azt is felajánlva, hogy megjavítatja ezeket. A karácsonyfalvi zenekar egy nótával köszönte meg az ajándékot.

A község polgármestere, Cseke Miklós is kifejezte köszönetét Sándor Árpádnak. Elmondta, kis település révén, alig 500 lakossal, szerényebbek a lehetőségek, de örül, hogy így is van kitartás a helyiekben, és minden ünnepségen szívesen szólaltatják meg hangszereiket. Köszönetként meghívta a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekart a Nárcisz Fesztiválra, amelyet minden évben megszerveznek a községben.

A megyei tanács üzenetét Kozma István tanácsos közvetítette a helyieknek, és elmondta, országszinten Hargita megyében van a legtöbb fúvószenekar. A megyei tanács elismerését tolmácsolta a karácsonyfalvi és minden fúvószenekar vezetőjének és tagjainak, mert zenéjükkel bármikor képesek jó hangulatot teremteni. Valamint kifejezte köszönetét Sándor Árpádnak, mint fogalmazott, néha jobb adni, mint kapni.

Mivel az első felhívásra több felajánlás is érkezett, Hargita Megye Tanácsa folytatja az akciót, hiszen ez is egy kiváló lehetőség az egymás segítésére.

Csíkszereda, 2016. február 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.