fbpx

Hargita megye készen áll a télre!

Óvatosságra és a szabályok betartására kérik az autóvezetőket

Hargita Megye Tanácsa aláírta a megyei utak téli karbantartására vonatkozó szerződéseket, a 678,928 km hosszúságú megyei útszakaszok 17 csoportra osztották szét, ezen szerződések összértéke 9.356.107,87 lej.

Mától kezdve egészen jövő év április harmincadikáig kötött szerződést Hargita Megye Tanácsa 43 hóeltakarító gép nyomon követésére az ETA Automatizari Industriale SRL vállalattal.

Ebben az időszakban a szolgáltatók kötelesek minden reggel 3 és 7 óra között felmérni a kijelölt útszakaszok állapotát, megszórni, és a délutáni időjárás függvényében pedig újra bejárni az útszakaszt és szükség esetén beavatkozni.

A csíki medencében három keretszerződést kötöttek külön az alcsíki – Viaduct Kft., a hidegségi – Henix Kft., a hargitafürdői  valamint a Szent Anna tó, a Kászonok és  felcsíki szakaszokon a hóeltakarításért Török Raul Andor egyéni vállalkozó fog felelni. Ezt 13 GPS rendszerrel nyomon követhető autóval vitelezik ki.

A gyergyói zónában összesen hét keretszerződés lett kötve a 146,641 km hosszúságú megyei útra. A megkötött szerződések alapján a gyergyói medencében zajló hóeltakarításért a Wikend Forest Impex és a Kanal Constr-Serv szolgáltatók felelnek, amelyhez 9 hóeltakarító autó van.

Az udvarhelyi zónában 168,782 km hosszúságú megyei útszakasz takarításáért Kanal Constr-Serv felel, 12 autóval végzik a hótakarítási szolgáltatást.

A Lot 3 európai uniós utas beruházáson, a kivitelező végzi a hóeltakarítást, összesen 48,544 km szakaszon – 131 Szentpáli eltérő-KV megye Hatás, 133, Kányás-Szentpál, 137A Ócfalva-Petek-BV megyehatár, összesen 3 autóval.

Keresztúr területén a megyei útszakaszokat szintén a Kanal Constr-Serv fogja karbantartani 6 autóval.

Hargita Megye Tanácsa minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy a megyei utakon megfelelő közlekedési feltételeket biztosítson. A járművezetőket arra kérik, hogy óvatosan, a közlekedési viszonyokhoz igazodva vezessenek, valamint arra, hogy a közlekedési jogszabályok értelmében, köd esetén tartsák be a településen belüli 30 km/h sebességkorlátozást, településen kívül pedig az 50 km/h sebességkorlátozást.

A korábbi évekhez hasonlóan a hóeltakarító gépek valós időben nyomon követhetők a https://delta.safefleet.eu/safefleet/fleet/2143/public_current_positions/?show_vehicle_name=on&show_azimuth=on weboldalon, valamint információt lehet kérni vagy bejelenteni megyei utakkal kapcsolatos problémákat a 0266 207 774-es telefonszámon és e-mailen a dispecerat@judetulharghita.ro címen.

Csíkszereda, 2022. november 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.