fbpx

Hargita megye összefog a hétfői tragikus udvarhelyi események kárvallottjainak megsegítésére

Hargita megyének 1,2 millió lejt oszt vissza a kormány, a teljes összeget Székelyudvarhely kapja meg, erről döntött az RMDSZ Udvarhelyszéki, Csíki és Gyergyói területi szervezetei, lemondva így a többi településnek való visszaosztásról.

Összesen 75 millió lejt oszt le a kormány országos szinten a helyi önkormányzatoknak folyó és tőkekiadásokra (cheltuieli curente și de capital). Hargita megyének ebből 1,2 millió lej van elkülönítve, a teljes összeget Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kapja meg, a Tamási Áron Gimnázium Bentlakásának javítási munkálataira, erről döntött az RMDSZ három területi szervezete, egyeztetve a települések polgármestereivel, akik más megyékhez képest, így nem kapnak támogatást, az egész a megrongálódott bentlakás mielőbbi kijavítására kell fordítani a katolikus egyházon keresztül.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsának soros elnökeként levélben fordult Székelyudvarhely városvezetéséhez, bizalmát fejezve ki, hogy a támogatás célba ér a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekséghez és minél előbb elkezdődhet a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának helyetadó épület újraépítése. Mint írja, erre van jogalap és gyakorlat, hiszen Hargita Megye Tanácsa ez év nyarán, a csíkdelnei Keresztelő Szent János Római Katolikus plébánia templomát ért viharkárokra, a kárfelmérést követően a megyei tanács tartalékalapjából juttatott összeget a község önkormányzatának, amelyet aztán az egyház rendelkezésére bocsájtottak.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.