fbpx

Hargita Megye Tanácsa csatlakozik a Duna Régió Szakképzési Klaszterhez

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa március 16-án, hétfőn amelyre egyebek mellett azért volt szükség, hogy a megye legnagyobb projektje, a Hargita megye integrált hulladékgazdálkodási rendszere című projekt ne ütközzön akadályokba. Az első napirendi pont a Balánbányán létrehozandó, önkéntes, szelektív hulladékgyűjtő udvar határozatának módosító javaslata volt, amelyet egyöntetűen elfogadtak a tanácsosok. Emellett a 132-es megyei út javítási munkálatainak elkezdésére vonatkozó határozat módosításáról is döntött a testület.

Borboly Csaba megyeelnök beszámolt a magyarországi Heves megyével kötött testvérkapcsolatról, rámutatva a kapcsolatok kiépítésének ágazataira, fontosságára, és köszönetét fejezte ki a küldöttségnek, hogy megtiszteli jelenlétével a tanácsülést. Heves Megye Önkormányzatának elnöke, Szabó Róbert elmondta, indokolt volt a kapcsolatfelvétel, hisz már sok személyes kapcsolat van a két megye lakossága közt, itt az ideje a megyeszintű kapcsolatnak, el kell mélyíteni, megerősíteni, összefogni és koordinálni ezeket.

A napirendi pontok mellett a Duna Régió Szakképzési Klaszterbe való bekapcsolódásról döntöttek a testület tagjai, amely a Kárpát-medence országainak intézményeit tömöríti, és kiváló lehetőségeket teremt a szakképzés fellendítésére, pályázatok útján – fogalmazott a Borboly Csaba. – Nagyon sok munka vár ránk, de fontos, hogy minden olyan lehetőséget kihasználjunk, ami kedvez Székelyföld előremozdulásának.

Csíkszereda, 2015. március 16.

 675 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...