fbpx
????????????????????????????????????

Hargita Megye Tanácsa kiegészíti a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság költségvetését

Nagy erőfeszítéseket tesz Hargita Megye Tanácsa annak érdekében, hogy alintézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság ne váljon fizetésképtelenné, és tevékenységét fenn tudja tartani. A hátrányos helyzetűeket és rászoruló gyerekeket ellátó rendszer nem kapott elegendő pénzt az áfa-visszaosztásból, ezért a megyei tanács novemberi soros ülésén ki fogja egészíteni a vezérigaztóság költségét, mivel úgy tudják, a kormány is kiegészíti novemberben az állami költségvetést. A megyei tanács azért egészíti ki a költségvetést, hogy a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság ki tudja fizetni az októberi bérkiegészítéseket, a fizetések utáni törlesztéseket az államnak, illetve finanszírozni tudja a működési költségeit.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság pénzhiánnyal küszködik. Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete és munkaközössége szolidaritást vállalt a vezérigazgatósággal, és japán sztrájkba lépett a kormány figyelmének felkeltése érdekében. Ezenkívül Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője a munkaügyi és a pénzügyminisztériumot is felkeresték a probléma orvoslása érdekében.

Az anyagi krízishelyzet miatt október 24-én figyelemfelkeltő akciót szerveztek a gyerekvédelem alkalmazottainak szakszervezetei, a megyei tanács értesülései szerint holnap, november 15-én újabb figyelemfelkeltő akciót tartanak.

– Hónapok óta tart a vezérigazgatóság anyagi krízishelyzete, és a kormány még mindig nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket. Mostani értesüléseink szerint, novemberben fogadnak el költségvetés-kiegészítést. Mint többször kifejeztük, felháborítónak tartjuk, hogy a nehéz helyzetben levő felnőtteken, gyerekeken spóroljon a kormány. Továbbra is kiállunk a vezérigazgatóság mellett, és lehetőségeinkhez mérten segítjük, hogy ne váljon a rendszer működésképtelenné – nyilatkozta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. november 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.