fbpx

Hargita Megye Tanácsa megduplázza a diákok és a pedagógusok teljesítményéért járó támogatást

Korszerű parkolót alakítanak ki a Megyeházánál

Rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa november 15-én. A tanácsülés egyik fő pontja azon összeg módosítására vonatkozott, amely az iskolai olimpiászokon kiemelkedő eredményeket elért diákok és a felkészítő tanáraik  kitartó munkájáért jár.

A tanácsülés visszanézhető itt:https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/714233989582868

 

A napirendi pontok között szerepelt még a speciális oktatási intézmények számára pályázati úton beszerzett informatikai eszközök átadása. Összesen 87 táblagépet és 42 laptopot adnak át a speciális oktatási igényű diákok és az őket tanító tanárok számára.

Jóváhagyták a gáz-és villany hálózatokra való csatlakozást az orvosok számára kialakított szolgálati lakásokban. Borboly Csaba, megyeelnök kiemelte, hogy az orvosok körében nőtt az érdeklődés a szolgálati lakások iránt, ezért továbbra is folytatni kell az ilyen jellegű beruházásokat.

A Megyeházához tartozó parkoló korszerűsítésére vonatkozó határozatot is elfogadta a testület. Többek között a feljáró lépcső, a mozgássérültek számára kialakított feljáró javítása van tervben, valamint a kültéri világítás korszerűsítése is. Továbbá egy olyan modern parkoló rendszer kialakítása, amely a több kilométerről érkező ügyfelek számára biztonságos és elégséges parkolóhelyet tud biztosítani.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.