fbpx

Hathatós fellépés a fiatalokért – Elindult a Hargita megyei ifjúságügyi nézőpontok érvényesítése Brüsszelben

Hargita Megye Tanácsa leadta módosító javaslatait, az Európai Régiók Közgyűlésének (AER) álláspontja kapcsán

Hargita Megye Tanácsa prioritása az ifjúságügyi kérdések felkarolása, amelyet nemcsak helyi szinten képvisel, hanem a Régiók Európai Bizottságában is többrétű munkát folytat, mindazért, hogy a megye fiatalságát érintő problémák és felvetések, de akár a jópéldák és minták nemzetközi szinten is ismerté váljanak.

Az Európai Régiók Közgyűlése (AER) megfogalmazta álláspontját az ifjúságot érintő témakörökben, amelyhez lehetőség volt régiónként javaslatokat, kiegészítéseket feltölteni. Így Hargita Megye Tanácsa karöltve az intézmény ifjúsági munkacsoportjával elkészítette a módosítások és kiegészítések listáját, melyet feltöltöttek a felületre.

A dokumentum leírása és bővebb információk itt elérhetőek: https://aer.eu/aer-position-on-youth-call-for-amendments/

A legfontosabb témák, amelyekben javaslatokat fogalmazott meg az intézmény Hargita megyei vonatkozásban: a pályaorientáció, az ifjúsági terek létrehozásának lehetősége, lakhatás és stabil internetkapcsolat biztosítása a kevésbé fejlett régiókban, mely elősegítheti az otthoni munkavégzés gördülékenységét. Az oktatás tekintetében, javaslatokat fogalmaztak meg az idegennyelvoktatás, a hagyományos mesterségek és a kihaló szakmák oktatásának fontosságát illetően.

A beérkezett javaslatokat, módosításokat a decemberi soron következő ülésen tárgyalják meg.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, elsődleges, hogy nemzetközi szinten, Brüsszelben is változásokat eszközöljenek ki az ifjúsági kérdésekben. Az első lépés ez ügyben pedig az, hogy megismerjék a kisebb régiókban, például megyeszerte milyen problémákkal és nehézségekkel szembesülnek a fiatalok, ezért fogalmaztuk meg a módosításokat és töltöttük fel a platformra.

–Bízunk benne, hogy a decemberi ülésen pozitív elbírálásban részesülnek a nézőpontjaink és a későbbiekben érvényesítve lesznek – zárta gondolatait a megyei tanács elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.